ΣΙΝΕ

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Η πραγματική φιλία είναι δύσκολη υπόθεση


Της Τζένης Ντεμιράι
Η φιλία είναι μια πολύ σημαντική ανθρώπινη σχέση.

Φυσικά η οικογένεια μας έχει πάντα την πρώτη θέση στην καρδιά μας, όμως... οι μεγάλες καρδιές δεν περιορίζονται εκεί.

Ανοίγουν απλόχερα την αγκαλιά τους και σε ανθρώπους με τους οποίους μπορεί να μην έχουν το ίδιο αίμα έχουν όμως πολλά άλλα κοινά που ίσως μάλιστα να μην τα έχουν με την οικογένεια τους.

Ο λόγος φυσικά για τους φίλους που πάντα είναι εκεί όταν τους έχεις ανάγκη. Πόσο εύκολο είναι να έχει κάποιος φίλους; Καθόλου! Δυστυχώς, παρόλο που ζούμε σε μια εποχή που έχουμε την δυνατότητα να γνωρίσουμε πολύ κόσμο οι γνωριμίες παραμένουν συνήθως επιφανειακές.

Είναι δύσκολο να βρεις ανθρώπους άγνωστους που πραγματικά θα νοιάζονται για εσένα και δεν θα υπάρχουν σκοτεινά συννεφάκια πάνω από τις σκέψεις τους. Είναι δύσκολη η εμπιστοσύνη και ακόμα περισσότερο η ανιδιοτέλεια. Όλες οι ανθρώπινες σχέσεις -κατα την δική μου άποψη πάντα- πρέπει να στηρίζονται στην ανιδιοτέλεια και να μην περιμένουμε από τον άλλον να μας φερθεί όπως εμείς του φερόμαστε.

Να το κάνουμε γιατί αυτό αισθανόμαστε και όχι για να συμπεριφερθουν και σε μας με το ίδιο τρόπο. Λένε πως οι φιλίες είναι δύσκολες γιατί δεν υπάρχει χρόνος να βρεθείς με τους φίλους. Κατά πόσο όμως ισχύει αυτο;

Η αλήθεια είναι πως όποιος θέλει βρίσκει χρόνο, απλά δεν είναι εύκολο να εμπιστευτείς κάποιον και ειδικά στις μέρες μας που ο φθόνος και η ζήλια ζουν και βασιλεύουν. Είναι δύσκολο να χαρείς με χαρές που δεν σε αφορούν και να ανοίξεις την καρδιά σου. Ζούμε λοιπόν σε μια εποχή που η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική.

Η έννοια της φιλίας περνάει επίσης μια μεγάλη κρίση η οποία φυσικά και ξεπερνιέται θέλει όμως προσπάθεια και όρεξη να κρατήσεις στη ζωή σου ανθρώπους οι οποίοι ούτε είναι αίμα σου ούτε ο έρωτας της ζωής σου.

αναπνοές

Δεν υπάρχουν σχόλια: