ΣΙΝΕ

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Η ηλεκτρονική διαβούλευση συνεχίζεται

Η Επιτροπή Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση ανακοινώνει ότι λόγω αυξημένης συμμετοχής των πολιτών τις τελευταίες μέρες η ηλεκτρονική διαβούλευση συνεχίζεται.


Η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Β' ερωτηματολογίου (τελική φάση) θα είναι ανοικτή έως και τις 4 Σεπτεμβρίου.

Με την ολοκλήρωση της Α΄ φάσης της ηλεκτρονικής διαβούλευσης βρίσκεται σε εξέλιξη η τελική φάση αυτής της σημαντικής διαδικασίας. Η Επιτροπή έχει ήδη τονίσει ότι η ηλεκτρονική διαβούλευση αποτελεί βασικό στοιχείο της όλης διαδικασίας Διαλόγου για την Συνταγματική Αναθεώρηση.

Το ερωτηματολόγιο της νέας τελικής φάσης, όπως και εκείνο της προηγούμενης, δεν απηχεί τις απόψεις της Επιτροπής, αλλά περιλαμβάνει ερωτήματα που προέκυψαν από ολοκληρωμένες ή επί μέρους προτάσεις που έχει καταγράψει η Επιτροπή μετά την ανάρτηση του ερωτηματολογίου της πρώτης φάσης καθώς και από τον προβληματισμό και τις παρεμβάσεις των πολιτών που ακούστηκαν στις συναντήσεις της Επιτροπής με κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς τόσο στην Αθήνα, στις πρωτεύουσες των Περιφερειών της χώρας και σε σχετικές πρωτοβουλίες – προσκλήσεις πολιτών στην Επιτροπή.

Αυταπόδεικτα η «γνώμη των πολιτών μετράει», για το λόγο αυτό η επιλογή της συγκεκριμένης διαδικασίας στοχεύει στην κατά το δυνατόν ευρύτερη ενημέρωση και τη συμμετοχή όλων.

Για την υλοποίηση αυτού του στόχου όσοι και όσες συμμετέχουν στην διαδικασία, έχουν την δυνατότητα να δουν το νέο ερωτηματολόγιο εκ των προτέρων. Το νέο ερωτηματολόγιο, που είναι πολύ συντομότερο εκείνου της Α’ φάσης περιλαμβάνει μια ακόμη ενότητα ερωτημάτων που σχετίζονται με το λεγόμενο «οικονομικό σύνταγμα». Όπως και στην Α΄ φάση της ηλεκτρονικής διαβούλευσης η σχετική πλατφόρμα υλοποιήθηκε από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) και φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του κέντρου (www.ekdd.gr ). Υπογραμμίζεται, για άλλη μια φορά ότι η διαδικασία διαπίστευσης διασφαλίζει απολύτως τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών.

Αν θες η γνώμη σου να μετρήσει, πάρε μέρος







Δεν υπάρχουν σχόλια: