ΣΙΝΕ

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Ταΐζω τη κόρη μου με πρόχειρο φαγητό και της δίνω το κινητό για να μην με ενοχλεί. Είμαι απαίσια μητέρα…

Είμαι απαίσια μητέρα και θεωρώ ότι η κόρη μου θα ζούσε καλύτερα χωρίς εμένα. Ήμουν μόνο 19 όταν έμεινα έγκυος και τα είχα με...
έναν μεγαλύτερο αρκετά εμφανίσιμο άντρα, που ήθελε μόνο σεξ από εμένα. Σταμάτησα να παίρνω αντισυλληπτικά με την ελπίδα ότι αν κάναμε ένα παιδί, θα με αγαπούσε. Φυσικά και δεν το έκανε, αλλά παρόλα αυτά νοιάστηκε για το παιδί. Με απατούσε πάρα πολύ συχνά, και στο τέλος με άφησε για μια άλλη γυναίκα όταν η κόρη μας ήταν 3 ετών.

Πλέον η κόρη μου είναι 6, και νιώθω ότι δεν μπορώ να κάνω τίποτα για εκείνη. Δεν μπορώ να μαγειρέψω, οπότε την ταΐζω με πρόχειρα φαγητά και τοστ. Έχει γίνει υπέρβαρη και την κοροϊδεύουν στο σχολείο. Δεν ξέρω πως να της μιλήσω και να παίξω μαζί της, οπότε της αγόρασα ένα κινητό για να ασχολείται και να μην με ενοχλεί. Πλέον όλοι θεωρούν ότι δεν έχει τρόπους καθώς τους αγνοεί, για να παίξει με το τηλέφωνο.

Κατάλαβα πόσο απαίσια είμαι όταν ήρθε ο πατέρας της να την πάρει για επίσκεψη με την αρραβωνιαστικιά του, και τυφλωμένη από την ζήλεια μου, του είπα ότι δεν πρόκειται να την ξαναδεί. Τα εξώδικα και τα μηνύματα από εκείνον και την οικογένεια του έχουν αρχίσει να μαζεύονται, και οι φίλοι και η οικογένεια μου θεωρούν ότι το μόνο που καταφέρνω είναι να πληγώνω περισσότερο την κόρη μου.

Το καταλαβαίνω και ξέρω ότι είναι στεναχωρημένη, αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ κανέναν άλλο τρόπο για να τον πληγώσω, όσο πλήγωσε και εκείνος εμένα. Έχω αρχίσει να σκέφτομαι ότι πρέπει να την δώσω σε συγγενείς για να την μεγαλώσουν. Θεωρείτε ότι θα της κάνει καλό;

Αγαπητή φίλη,
Όχι δεν πιστεύω κάτι τέτοιο. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ξεπεράσεις τον πρώην σου, γιατί όλη η συμπεριφορά σου έχει να κάνει με εκείνον. Χρησιμοποιείς την κόρη σου σαν όπλο εναντίον του, και δεν φαίνεται να λειτουργεί. Δεν θα τον φέρει πίσω σε εσένα. Οι φίλοι και η οικογένεια σου έχουν δίκιο – το μόνο άτομο που πληγώνεις με αυτή τη συμπεριφορά είναι η κόρη σου και τίποτα από όλα αυτά δεν είναι δικό της λάθος. Ρίσκαρες όταν σταμάτησες να παίρνεις αντισυλληπτικά – κάτι που ήταν μια ανώριμη κίνηση, οπότε προσπάθησε να χειριστείς την κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι.

Είναι θετικό ότι ο πρώην σου θέλει να είναι κομμάτι της ζωής της κόρης σου, και όταν αφήσεις τις εκδικητικές σου σκέψεις, θα πρέπει να τον αφήσεις να είναι πατέρας για εκείνη, γεγονός που θα σου δώσει την ευκαιρία να αποκτήσεις τον έλεγχο.

Αν παίρνει την κόρη σου για λίγη ώρα, θα μπορέσεις να εκμεταλλευτείς τον χρόνο για να βάλεις το σπίτι σε μια σειρά. Θα έχεις περισσότερο χρόνο για να μάθεις να μαγειρεύεις, να σχεδιάσεις πράγματα που θα κάνεις μαζί της, όπως ένα ταξίδι, μια βόλτα στο πάρκο ή απλά μια ταινία που θα δείτε μαζί το Σαββατοκύριακο.

Θα έχεις χρόνο για τον εαυτό σου, άρα και περισσότερες ευκαιρίες για να γνωρίσεις κάποιον. Θα πρέπει όμως να σταματήσεις να καταναλώνεις την ενέργεια σου στο μίσος που νιώθεις για εκείνον – καθώς σε εμποδίζει να συνεχίσεις, και να έχεις μια καλύτερη ζωή με την κόρη σου.

Μπορώ να καταλάβω τον θυμό σου, και τη σύγχιση σου μέσα από το γράμμα σου. Πες στον εαυτό σου ότι δεν πρόκειται να είσαι ποτέ ξανά μαζί του. Δεν θεωρώ ότι είσαι κακή μητέρα – απλά είσαι εγωίστρια. Έχεις όμως την δυνατότητα να γίνεις εξαιρετική. Νομίζεις ότι είναι πιο εύκολο να της δώσεις ένα κινητό και ένα έτοιμο φαγητό, καθώς εκείνη την στιγμή νομίζεις ότι γλιτώνεις χρόνο, αλλά μακροπρόθεσμα προσθέτεις στον εαυτό περισσότερα προβλήματα.

Πίστεψε με, υπάρχουν πάρα πολλές μαμάδες που έχουν μείνει μόνες τους με τα παιδιά τους, καθώς οι μπαμπάδες δεν θέλουν καμία επαφή μαζί τους. Δεν χρειάζεται να βρεθείς στην ίδια κατάσταση. Προσπάθησε να ζητήσεις βοήθεια από τους φίλους και την οικογένεια σου και άφησε τους να σε βοηθήσουν με την κόρη σου. Καλή τύχη!


tilestwra.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: