ΣΙΝΕ

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Δεν Αρρωσταίνουν Ποτέ, Δεν Ξέρουν Τον Καρκίνο Και Ζουν 100 Χρόνια. Ποιο Είναι Το Μυστικό Τους!

Το Hunza είναι ένα χωριό στο βόρειο Πακιστάν. Τα τελευταία χρόνια, αυτό το τμήμα της χώρας έχει προσελκύσει μεγάλη δημόσια προσοχή για τη μακροζωΐα των κατοίκων της, αλλά...
και για την άριστη υγεία τους. Ποιό είναι το μυστικό των κατοίκων του χωριού;

Βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 2.500 μέτρων και είναι ένα απλό και ταπεινό χωριό του Πακιστάν. Παρά το γεγονός ότι το φυσικό περιβάλλον είναι εντυπωσιακά όμορφο, το χωριό αυτό έχει κάτι ακόμη πιο μοναδικό – τους κατοίκους του. Οι κάτοικοι στο Hunza είναι γνωστοί για τη νεανική τους εμφάνιση και για το προσδόκιμο της ζωής τους, το οποίο υπερβαίνει τα 100 χρόνια με την απουσία του καρκίνου και πολλών άλλων ασθενειών! Πώς τα καταφέρνουν να διατηρήσουν την υγεία τους, να προλαμβάνουν τις ασθένειες και να ζουν τόσα χρόνια; Τα πάντα οφείλονται στον υγιή τρόπο ζωής τους!

Διατροφή
Είναι γνωστό σε όλους ότι η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας. Η κατανάλωση μεγάλων μερίδων φαγητού, τα επεξεργασμένα τρόφιμα και οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, αλάτι και λίπος, όχι μόνο αυξάνουν τον κίνδυνο της παχυσαρκίας, αλλά προωθούν επίσης την ανάπτυξη πολλών ασθενειών όπως ο διαβήτης, τα καρδιαγγειακά νοσήματα και ο καρκίνος.

Στο χωριό Hunza, οι άνθρωποι τρώνε μόνο φυσικά προϊόντα και ως επί το πλείστον σε τοπικό επίπεδο. Όλα τα τρόφιμα που καταναλώνουν, προέρχονται από την κτηνοτροφία και τη γεωργία τους. Δεν εισάγονται γενετικά τροποποιημένα προϊόντα. Η διατροφή τους είναι υγιεινή και ισορροπημένη, με βάση ένα μείγμα από δημητριακά (φαγόπυρο, σιτάρι, κριθάρι), βιολογικά φρούτα και λαχανικά, γαλακτοκομικά προϊόντα (γάλα και τυρί) και αποξηραμένα φρούτα! Στο Hunza, ωστόσο, δεν καταναλώνουν πολύ κρέας (συνήθως μόνο κατά τη χειμερινή περίοδο) ή αλκοόλ, ή ζάχαρη, αλλά τρώνε πολλά αποξηραμένα βερίκοκα. Τα βερίκοκα έχουν πολλά οφέλη για την υγεία. Καθώς είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, προστατεύουν τον οργανισμό από τις συνέπειες των ελεύθερων ριζών και έτσι βοηθούν στην πρόληψη του καρκίνου.

Στο Hunza επίσης νηστεύουν τακτικά και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού τρώνε μόνο ωμά φρούτα και λαχανικά. Δεν καταναλώνουν πολύ αλάτι.

Καθόλου Άγχος
Ζώντας στη φύση με μόνη απασχόληση την επιβίωσή τους, οι κάτοικοι του Hunza δεν γνωρίζουν το άγχος! Αυτός ο λαός δεν ζει τον ταραχώδη τρόπο ζωής των μεγαλουπόλεων και έχει ανταλλάξει τον εκμοντερνισμό με τη φύση και την απλότητα.

Να θυμάστε ότι το άγχος είναι ένας από τους κύριους παράγοντες κινδύνου για πολλές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου. Έτσι, με την υιοθέτηση ενός Zen τρόπου ζωής και της χαλάρωσης, οι χωρικοί προφυλάσσονται από αυτό το κακό, διατηρούν την υγεία τους και ζουν περισσότερο.

Εκτός από τον απλό τρόπο ζωής τους, έχουν εντάξει στη ζωή τους και τον διαλογισμό, που είναι γνωστό ότι μειώνει το άγχος και ηρεμεί το μυαλό.

Οι ερευνητές και οι επιστήμονες τόνισαν επίσης την καλή διάθεση των κατοίκων του χωριού και την ευθυμία.

Σωματική Δραστηριότητα
Δουλεύοντας όλη την ημέρα στα χωράφια, οι κάτοικοι του Hunza περπατούν και κινούνται πολύ, καθώς η μέρα τους αρχίζει νωρίς και τελειώνει με το ηλιοβασίλεμα. Μικροί και μεγάλοι, έχουν συνηθίσει αυτό τον ρυθμό ζωής.

Η φυσική τους δραστηριότητα μπορεί να θεωρηθεί σκληρή, αλλά είναι αυτή που τους επιτρέπει να κάψουν πολλές θερμίδες και ως εκ τούτου να διατηρήσουν ένα υγιές βάρος, κάτι που βοηθά στην πρόληψη πολλών ασθενειών. Υπενθυμίζουμε ότι η σωματική δραστηριότητα βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και έτσι ευνοείται η οξυγόνωση των ιστών του σώματος.

Στο Hunza εργάζονται σε δύσκολες συνθήκες, αλλά αυτό είναι ευεργετικό για την υγεία τους. Ο αέρας είναι λιγότερο μολυσμένος και είναι λιγότερο εκτεθειμένοι σε τοξικές ουσίες που μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο διαφόρων ασθενειών.

Κάνουν οτιδήποτε άλλο παρά καθιστική ζωή! Δουλεύουν όλη μέρα και ξεκουράζονται το βράδυ φροντίζοντας να πηγαίνουν για ύπνο νωρίς. Έτσι, απολαμβάνουν έναν ξεκούραστο ύπνο και είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν την επόμενη μέρα.

entypwsiako

Δεν υπάρχουν σχόλια: