ΣΙΝΕ

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Έκαναν ανακαίνιση το σπίτι όταν βρήκαν ένα τάπερ του 1950 μέσα στον τοίχο. Μόλις το άνοιξαν, δεν πίστευαν ΑΥΤΟ που έβλεπαν…

Έχοντας ήδη ζήσει αρκετά χρόνια σε σπίτι της δεκαετίας του ’40, μια αμερικανική οικογένεια άρχισε να ανακαινίζει κάθε δωμάτιο. Τώρα ήρθε η ώρα για το υπόγειο.
Ήταν μια δύσκολη δουλειά που κανείς δεν ανυπομονούσε να κάνει. Αλλά κατέληξε να είναι μια μικρή περιπέτεια, που όλοι ονειρεύονται να ζήσουν.

Για να ξεκινήσει η ανακαίνιση, η οροφή του υπογείου έπρεπε να αφαιρεθεί εντελώς. Είχε συσσωρευτεί ένα παχύ στρώμα σκόνης, το οποίο είχε μαζευτεί εδώ και δεκαετίες.

Αλλά τι ήταν αυτό; Κρυμμένο ανάμεσα στις δοκούς της οροφής είδαν μια γκριζωπή βαλίτσα.

Ένα πολύ παχύ στρώμα βρωμιάς έδειξε ότι η βαλίτσα βρισκόταν εκεί για αρκετό καιρό. Τι είχε κρυμμένο μέσα; Κοσμήματα, μετοχές ή μερικά παλιά παιχνίδια;

Η αγωνία μεγάλωνε καθώς το άνοιγαν. Τράβηξαν απαλά το σχοινάκι που ήταν δεμένο τριγύρω.

Η βαλίτσα περιείχε μερικές συσκευασίες τυλιγμένες σε χαρτί, μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο τη φαντασία της οικογένειας.

Κάτω από τα χαρτιά, υπήρχε μια κιτρινισμένη εφημερίδα: ήταν από τις 25 Μαρτίου 1951. Ο μυστικός θησαυρός πιθανόν να βρισκόταν εκεί από τότε, κρυμμένος και άθικτος.
Το σχήμα των συσκευασιών έδωσε ελπίδες στην οικογένεια. Κατά το ξετύλιγμα τους, το ζευγάρι επιβεβαιώθηκε: κάποιος είχε κρύψει μετρητά εκεί. Χαρτονομίσματα των 20 δολαρίων περίμεναν τους νέους ιδιοκτήτες τους.
Στην άλλη συσκευασία υπήρχε δέσμη με χαρτονομίσματα των 50 δολαρίων. Τέλος, στο τελευταίο πακέτο υπήρχε δέσμη με χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων! Όλα μαζί συνολικά ήταν 23.000 δολάρια!
Όλα τα χαρτονομίσματα ήταν από το 1928 μέχρι και το 1934. Για καλό και για κακό, το ζευγάρι προσέλαβε δικηγόρο. Έμαθαν ότι ο πρώτος ιδιοκτήτης του σπιτιού ήταν μια ηλικιωμένη γυναίκα, που πέθανε πριν από μερικές δεκαετίες. Έτσι μπορούν να γιορτάσουν την απροσδόκητη ανακάλυψή τους, επενδύοντας αμέσως σε επιπλέον ανακαίνιση του σπιτιού τους.

fumara.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: