ΣΙΝΕ

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού: Χιόνια και βροχές - Τον "κατήφορο" πήρε η θερμοκρασία

Από τον καύσωνα στον χειμώνα

Τα 40άρια που έδειχνε το θερμόμετρο την προηγούμενη εβδομάδα, πήραν για τα καλά τον κατήφορο και από την Πέμπτη, το βράδυ, η...

φθινοπωρινή ψύχρα έχει γίνει πια αισθητή. Ένα...απίστευτο, όμως, σκηνικό, που δεν θυμίζει Σεπτέμβριο, μας έρχεται από τα βόρεια της χώρας.

Η εικόνα που μας έρχεται από τα βόρεια ορεινά της χώρας δεν είναι απλά φθινοπωρινή αλλά χειμωνιάτικη, αφού στο Καιμακτσαλάν...χιονίζει!

Όπως θα δείτε στο βίντεο, το βράδυ της Πέμπτης, στις κορυφές του βουνού, σε υψόμετρο 2.650 μέτρων, χιόνισε για τα καλά! Το μεσημέρι της Παρασκευής έπεσαν οι πρώτες νιφάδες και στον Όλυμπο.

Σχεδόν χειμωνιάτικο ήταν, όμως, το σκηνικό και στην Ορεστιάδα του Έβρου, καθώς τα αστραπόβροντα μιας ξαφνικής καταιγίδας έκαναν τη νύχτα μέρα. Το Σαββατοκύριακο, πάντως, αυτό που θα μας κρατήσει σε φθινοπωρινή διάθεση είναι η θερμοκρασία, που σε αρκετές περιοχές θα πέσει κάτω από τη... βάση! Στους 6 βαθμούς Κελσίου θα πέφτει τις πρωινές ώρες ο υδράργυρος στην Φλώρινα, στους 7 στην Καστοριά και στους 8 στην Τρίπολη την Κοζάνη και τα Γιάννενα.

Ο μετεωρολόγος Μανώλης Αναδρανιστάκης εξηγεί ότι «τη Δευτέρα ο καιρός αλλάζει. Από το πρωί, βροχές και τοπικές καταιγίδες θα πέσουν στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική Πελοπόννησο. Το μεσημέρι και το απόγευμα, τα φαινόμενα να επεκταθούν σε όλη την Ηπειρωτική Ελλάδα. Οι άνεμοι θα παραμείνουν ασθενείς, το πολύ 5 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα μεταβληθεί σημαντικά».

Οι χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες δείχνουν να μας...ακολουθούν σχεδόν ολόκληρη την εβδομάδα, ενώ, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο υδράργυρος θα βουτήξει ακόμα πιο χαμηλά από την Πέμπτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: