ΣΙΝΕ

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Τεράστια οικολογική καταστροφή χωρίς να νοιάζεται και να ανησυχεί κανείς…

Το τι συμβαίνει σήμερα στην Σαλαμίνα δεν παρουσιάζεται σε όλες τις διαστάσεις του από τα ΜΜΕ. Ο άθλιος δημοσιογραφικός κόσμος και μια κυβέρνηση που έχει χάσει τον προσανατολισμό της και...
χύνει κροκοδείλια δάκρυα για το περιβάλλον στην Χαλκιδική, στέλνοντας στην ανεργία 2.500 χιλιάδες οικογένειες, αντιμετωπίζει επιδερμικά σαν ένα απλό περιστατικό την τεράστια οικολογική καταστροφή που συντελείται σε ένα παγκόσμιο νησί, όπως, είναι η ιστορική Σαλαμίνα.

Κατακαλόκαιρο και χωρίς έντονες καιρικές συνθήκες ένα σαπιοκάραβο που ούτε στο Μπαγκλαντές θα έπαιρνε άδεια μεταφοράς προϊόντων πετρελαίου, βυθίζεται, ξαφνικά, σκορπώντας γύρω του την καταστροφή.

Κανένας κυβερνητικός αξιωματούχος, κανένας εισαγγελέας, καμιά αστυνομική αρχή και μια Δήμαρχος που στις δηλώσεις της δείχνει να μην νοιάζεται και πολύ, θέλοντας πιθανόν να κρύψουν κάποιο μεγάλο αφεντικό πλοιοκτήτη ή πετρελαιά, δεν πήραν άμεσα πρωτοβουλίες για σύλληψη υπευθύνων και άμεση καταγγελία ενός δραματικού περιστατικού που όσο περνούν οι ώρες οι επιπτώσεις του επεκτείνονται σε όλο και ευρύτερες περιοχές του Σαρωνικού.

Η λέξη HELLAS για την παγκόσμια ιστορία για να γνωρίζουν και οι νεοέλληνες ερμηνεύεται ως «πέτρα που λάμπει» και, δυστυχώς σήμερα, μετατρέπεται σε «μαύρη πέτρα», δείχνοντας περίτρανα πως είμαστε ανακόλουθοι της λαμπρής ιστορίας αυτής της χώρας που κληρονομήσαμε.
Ντροπή, λοιπόν, προς κάθε κατεύθυνση. Ένα μεγάλο αφεντικό που βρίσκεται πίσω από αυτήν την μεγάλη καταστροφή προστατεύεται από όλους τους υπευθύνους.
Ντροπή και πάλι…..

Μετά τιμής,
Κυριάκος Ταταρίδης
Αρχιτέκτων Μηχανικός
Πρώην Βουλευτής Ν. Γρεβενών

Δεν υπάρχουν σχόλια: