ΣΙΝΕ

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Το θαύμα της Παναγίας του Κάστρου της Μητρόπολη Λέρου, σε αγοράκι με σοβαρό πρόβλημα υγείας

Ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ολοκληρώθηκε με την απόδοση της εορτής, την Τετάρτη 23 Αυγούστου, όπου ο...
Σεβ. Μητροπολίτης μας κ.κ.Παΐσιος, επιστρέψας από την Αστυπάλαια δια τον εορτασμόν της Παναγίας Πορταϊτίσσης Αστυπαλαίας, εχοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό της παραμονής, συμμετέχοντος του Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας κ.Στεφάνου και πολλών παρεμιδημούντων ιερέων, στην Παναγία του Κάστρου Λέρου.

Κατανυκτικός ο Εσπερινός στο Κάστρο της Λέρου, την παραμονή το βράδυ της Τρίτης 22 Αυγούστου, με την δύση του ηλίου να δημιουργεί ένα απαράμιλλο οπτικό θέαμα και να συνηγορεί με τον κατανυκτικό Εσπερινό, την στιγμή που ο Σεβασμιώτατος, ο Ιερός Κλήρος και οι πιστοί έψαλλαν:

«Φως ιλαρόν αγίας δόξης αθανάτου Πατρός,

Ουρανίου, αγίου, μάκαρος Ιησού Χριστέ,

Ελθόντες επί την ηλίου δύσιν, ιδόντες φως εσπερινόν,

Υμνούμεν Πατέρα, Υιόν, και Άγιον Πνεύμα, Θεόν,

Άξιόν σε εν πάσι καιροίς υμνείσθαι φωναίς αισίαις,

Υιέ Θεού, ζωήν ο διδούς,

Διό ο κόσμος σε δοξάζει».

ΤΟ ΝΕΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης, μεταξύ άλλων, ανεφέρθη στο νέο, σύγχρονο θαύμα της Παναγίας του Κάστρου, όπου μία οικογένεια από Ουκρανία, με σοβαρό πρόβλημα υγείας του μικρού παιδιού τους, ονόματι Ιγκόρ (διεγνωσμένος καρκίνος στον εγκέφαλο), επισκέφθηκε πέρυσι την Παναγία. Μετά την επιστροφή στην πατρίδα τους, και μετά από επανέλεγχο και επανεξέταση του μικρού παιδιού, δεν εντοπίστηκε απολύτως κανένα πρόβλημα! Φέτος στην χάρη Της η μητέρα και ο μικρός Ιγκόρ επισκέφθηκαν την Παναγία του Κάστρου για να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους γι’ αυτή την θαυματουργική εξέλιξη.

Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Το πρωί της Τετάρτης 23 Αυγούστου, ο Μητροπολίτης ετέλεσε την Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας, συλλειτουργούντος του Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας κ.Στεφάνου και πολλών παρεπιδημούντων ιερέων και προσκυνητών, που με ευλάβεια ανέβηκαν στο «Ιερό Παλλάδιο των Λερίων».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ετελέσθη υπό του Μητροπολίτου και του Ιερού Κλήρου, η κατ’ έθος λιτάνευσις της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Παναγίας μας στα «πεντένια» του Κάστρου, όπου όλοι οι προσκυνητές ασπάσθηκαν την Εικόνα και προσευχήθηκαν.

Κατά την Θεία Λειτουργία ομίλησε ο Θεοφ.Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος, ο οποίος μεταξύ άλλων ετόνισε το υπερύμνητον και δεδοξασμένον και Πανάγιον όνομα της Θεομήτορος.

Ο Μητροπολίτης μας σε σύντομη προσλαλιά, χαιρέτησε την παρουσία του Δημάρχου, των ευσεβών προσκυνητών και ευχήθηκε όπως η πεποικιλμένη τη θεία δόξη Υπεραγία Θεοτόκος σκέπει και φρουρεί τα απόδημα παιδιά της Λέρου, όπου γης και αν ευρίσκονται. Ευχαρίστησε δε τους καλλιφωνώτατους ιεροψάλτες, οι οποίοι απέδωσαν με λέρικο βυζαντινό ύφος τους ύμνους, τα τροπάρια και τα εγκώμια της Παναγίας μας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, το ηγουμενοσυμβούλιο παρέθεσε λιτή δεξίωση στο αρχονταρίκι της Μονής, στον Μητροπολίτη, τους ιερείς, τους ιεροψάλτας και τους ευλαβείς προσκυνητάς, με νηστίσιμα παραδοσιακά κεράσματα.

ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟΝ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΣΤΡΟΥ ΛΕΡΟΥ

Τοῦ Αἰγαίου προστάτις καί τῆς Λέρου τό καύχημα,

τοῦ Λουκᾶ ἡ Εἰκόνα, τῆς Ἀνατολῆς τό ἀγλάϊσμα.

Τιμῶμεν τήν Ἁγίαν Σου μορφήν,

τήν βρύουσαν ἀπείρους δωρεᾶς.

Θεραπεύεις τούς νοσοῦντας,

καί προστατεύεις πάντας τούς κινδυνεύοντας.

Δόξα τῷ Σέ Δοξάσαντι Ἀγνή,

δόξα τῷ Σέ θαυμαστώσαντι,

δόξα τῷ ἐνεργοῦντι διά Σοῦ πᾶσιν ἰάματα.

Θεραπεύεις τούς νοσοῦντας,

καί προστατεύεις πάντας τούς κινδυνεύοντας.

Δόξα τῷ Σέ Δοξάσαντι Ἀγνή,

δόξα τῷ Σέ θαυμαστώσαντι,

δόξα τῷ ἐνεργοῦντι διά Σοῦ πᾶσιν ἰάματα.
rodiaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: