ΣΙΝΕ

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

Απόλυτη κυρίαρχος στο Diamond League η Στεφανίδη!

Δικό της κι αυτό! 
Η Κατερίνα Στεφανίδη είναι η απόλυτη κυρίαρχος στο άλμα επί κοντώ και το αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία. Η Ελληνίδα αθλήτρια,...
λίγες εβδομάδες μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στο Λονδίνο έγραψε ακόμη μια χρυσή σελίδα για τα ελληνικά χρώματα.

Η αθλήτρια του Μιτς Κρίερ κατέκτησε την πρώτη θέση στο diamond league των Βρυξελλών και έφτασε στο πολυπόθητο διαμάντι για δεύτερη σερί χρονιά. Μάλιστα το διαμάντι παραμένει σε ελληνικά χέρια αφού το 2015 είχε κατακτηθεί από τη Νικόλ Κυριακοπούλου.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο ξεκίνησε τις προσπάθειές της από τα 4,65 μέτρα που πέρασε με την πρώτη. Στην συνέχεια είχε μια αποτυχημένη στα 4,75 ύψος που η μεγάλη της αντίπαλος Σάντι Μόρις πέρασε με την πρώτη. Η Αμερικανίδα όμως είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 4,85 που η Στεφανίδη πέρασε με την πρώτη, επίδοση που της έδωσε και την πρώτη θέση στη σειρά των diamond league. Στη συνέχεια δοκίμασε και στα 4,92 για νέο πανελλήνιο ρεκόρ αλλά είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες.

Αυτή είναι η 15η νίκη για την Στεφανίδη μέσα στη χρονιά. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια παραμένει μάλιστα αήττητη στους αγώνες που έχει δώσει στον ανοιχτό στίβο για το 2017. Η Στεφανίδη διεύρυνε και το σερί που έχει απέναντι στην Σάντι Μόρις. Η Στεφανίδη έχει επικρατήσει της μεγάλης της αντιπάλου τον τελευταίο χρόνο, στον τελικό των Ολυμπιακών αγώνων, τον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος αλλά και στον τελικό του diamond league στις Βρυξέλλες.

* Από το 2017 έχει αλλάξει το σύστημα διεξαγωγής του diamond league. Οι αθλητές που μετέχουν στα 12 μίτινγκ της σειράς βαθμολογούνται ανάλογα με τη θέση που καταλαμβάνουν. Βάσει κατάταξης μετέχουν οι καλύτεροι στον τελικό. Στον τελικό η βαθμολογία δεν ισχύει και ο νικητής του τελικού είναι αυτός που κατακτά το διαμάντι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: