ΣΙΝΕ

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

Ο DJ που φορά έναν κουβά και βγάζει εκατομμύρια

Η ηλεκτρονική μουσική και η λίστα Forbes βρήκαν το νέο τους ανώνυμο πρίγκιπα

Γεμίζει τεράστια κλαμπ και συναυλιακούς χώρους σε...

δημοφιλής προορισμούς, βλέπε Ίμπιζα, κερδίζει εκατομμύρια και εσχάτως το Forbes τον «στρίμωξε» στη λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους djs (και καθόλου ακριβοθώρητος). Κι όλα αυτά τα κάνει ντυμένος ως... ζαχαρωτό μαρσμέλοους!

Για την ακρίβεια κρύβει το πρόσωπό του πίσω από μια λευκή κάσκα, με λεπτομέρειες από μαύρο χρώμα- χαμόγελο και μάτια -, ακολουθώντας ίσως μια μόδα που θέλει αρκετούς DJ's και μουσικούς (π.χ. deadmau5, Daft Punk) που «παίζουν» το παιχνίδι της γάτας και του ποντικιού με τη δημοσιότητα, βάζοντας δημοσιογράφους και fans να κυνηγούν την... ουρά τους για την αποκάλυψη της ταυτότητάς του.

Ο Marshmello, δε συστηθήκαμε, «χτύπησε» 21 εκατομμύρια δολάρια τους τελευταίους 12 μήνες πριν από τον Ιούνιο του 2017 - χωρίς φόρους και εφορίες. Διοχετεύοντας τη μουσική του στο διαδίκτυο με εκατομμύρια ψήφους εμπιστοσύνης, περί τα 512 εκατ. views στο YouTube -τόσα έχει το «Alone» -, μπορεί κάλλιστα να καυχιέται για το εκτόπισμά του. Οπότε, το Forbes δεν εστίασε τυχαία στην κονσόλα του νεαρού, εικάζουμε, disc jockey ο οποίος αίφνης έγινε ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους djs ηλεκτρονικής μουσικής στον κόσμο μόλις δυο χρόνια από την παρθενική του εμφάνιση.

Το ζαχαρωτό που θέλουν όλοι να δαγκώσουν

«Σκεφτήκαμε κάπως έτσι "πώς θα δημιουργήσουμε κάτι που δεν θα ωθείται από την ταυτότητά του ή του τι αφορά;"», λέει ο Moe Shalizi, μάνατζερ του αινιγματικού καλλιτέχνη. «Δημιουργήσαμε ένα απρόσωπο brand», συμπληρώνει. Το γιγαντιαίο ζαχαρωτό μοιάζει με τη... σουπιά αλλά διοχετεύει με πολύ μαεστρία το μελάνι του αναφορικά με τον ντόρο που γίνεται για την πραγματική του ταυτότητα. Οι φήμες θέλουν κάτω από τον... κουβά να βρίσκεται ο Chris Comstock γνωστός και ως Dotcom. Δημοσιογράφοι εικάζουν επίσης, ότι ο Marshmello μπορεί να είναι ο παγκοσμίου φήμης dj, Martin Garrix ή ο Jauz ή μια κολεκτίβα από παραγωγούς.

Ο ίδιος πάντως φαίνεται πως διασκεδάζει όλο το χαμό και γελά σαρδόνια κάτω από την κάσκα: Μετά το τέλος του σετ του στο Electric Daisy Carnival το 2016, αστειεύτηκε «αποκαλύπτοντας» την πραγματική του ταυτότητα βγάζοντας το κράνος του. Ποιος ήταν; Ο Tiësto! Φυσικά όλοι μίλησαν για τρολ και πως στην πραγματικότητα αυτός που έπαιζε εκείνη τη βραδιά ήταν ο ίδιος ο Ολλανδός μουσικός παραγωγός.


Το μυστήριο συνεχίζεται. Στις 8 Ιουλίου 2017, η ινδή ηθοποιός Urvashi Rautela πόσταρε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μια φωτογραφία με εκείνη και την παρέα της, τρία επιπλέον άτομα, τον Chris Comstock, τον μουσικό Maejor και τον παραγωγό Moe Shalizi, ισχυριζόμενη ότι ο Comstock ήταν ο Marshmello κάνοντας tag τον λογαριασμό του Marshmello αντί γι αυτόν του Comstock. Αυθόρμητο λάθος;
«Δε βγάζω το κράνος γιατί...»

Ο κόσμος ήταν κάτι παραπάνω από έτοιμος για να υποδεχτεί και να ανταμείψει όπως αποδείχθηκε, τον Marshmello όταν τελικά βγήκε στον αέρα τον Φεβρουάριο του 2015, ανεβάζοντας κομμάτια του στο SoundCloud. Κατάφερε και σε χρόνο μηδέν να χτίσει τη καριέρα του νότα τη νότα και με μια σειρά από αξιόλογες συνεργασίες και remixes. Πέρα από το «σπρώξιμο» από ταλαντούχους μουσικούς και παραγωγούς, σημαντικό ρόλο στην εκτόξευση της φήμης του έπαιξαν και τα social media. Παραχωρούσε δωρεάν τα τραγούδια του σε διάσημους YouTubers και αυτό είχε φυσικά αντίκρυσμα: Δούναι και λαβείν, που στη συγκεκριμένη περίπτωση, μιλάμε για viewers που μέρα με τη μέρα αυξάνονται και πληθαίνουν.

Το χρήμα ρέει άφθονο και προέρχεται, κατά ένα μεγάλο ποσοστό, από τις τουρνέ του ανά τον κόσμο. Με τα ακουστικά του ανά χείρας γυρίζει τον κόσμο, όπως ο δίσκος στο πικάπ, και κάνει το κοινό του να λικνίζεται με ένα ποτό στο χέρι. Από τα φανταχτερά κλαμπ στο Λας Βέγκας, στα booth μουσικών φεστιβάλ και σε έξαλλες νύχτες στην Ίμπιζα και τη Μύκονο ο Marshmello μόλις τους τελευταίους 12 μήνες συμμετείχε σε 170 live εμφανίσεις -υπολογίστε ότι για κάθε του εμφάνιση ο ανώνυμος σταρ βάζει στην τσέπη του περί τα 150.000 δολάρια! Οπότε πράγματι τα πικάπ του έχουν πιάσει φωτιά!

Και για το τέλος, ο ίδιος ο Marshmello: «Δε βγάζω το κράνος γιατί δε θέλω ή έχω ανάγκη τη δόξα. Γενικά, προσπαθώ να δημιουργήσω κάτι θετικό για τους ανθρώπους», έγραψε στο Twitter .

News.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: