ΣΙΝΕ

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Σε γήπεδο ποδοσφαίρου μετατρέπεται αύριο η πλατεία Αριστοτέλους

Να στείλουν μήνυμα ενάντια σε κάθε μορφή κοινωνικού αποκλεισμού και να βάλουν «γκολ στη φτώχεια» είναι ο λόγος, για τον οποίο αύριο, Σάββατο 14 Οκτωβρίου, η πλατεία Αριστοτέλους, στο...
κέντρο της Θεσσαλονίκης, θα μετατραπεί σε γήπεδο ποδοσφαίρου.

Όπως ανέφερε ο εκδότης του περιοδικού του δρόμου «Σχεδία», Χρήστος Αλεφαντής, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM», οι ομάδες που συμμετέχουν σε αυτό το διαφορετικό τουρνουά, θα εναλλάσσονται από τις 11:00 έως τις 14:00. Κάθε αγώνας έχει διάρκεια 14 λεπτά και θα τηρηθούν οι κανονισμοί που διέπουν το Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων.

«Θα είμαστε εκεί να υποδεχτούμε όλους τους φίλους και να στείλουμε μήνυμα ενάντια σε κάθε μορφή κοινωνικού αποκλεισμού» σημείωσε ο κ. Αλεφαντής και πρόσθεσε ότι «είναι ένα ποδοσφαιρικό τουρνουά, όπου δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι».

Στο τουρνουά θα συμμετάσχουν η Εθνική Αστέγων, η ΧΑΝΘ, το ACT, οι κορασίδες του ΠΑΟΚ, προσφυγόπουλα από ξενώνες φιλοξενίας της ΑΡΣΙΣ, ο Φάρος του Κόσμου, εθελοντές από το Σώμα Διασωστών και Ναυαγοσωστών Θεσσαλονίκης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, φίλοι του περιοδικού δρόμου «Σχεδία», αλλά και όλοι όσοι έχουν διάθεση για χαρά και παιχνίδι, σύμφωνα με τον κ. Αλεφαντή.

Την προηγούμενη ημέρα, η Εθνική Αστέγων θα βρεθεί με το γηπεδάκι της στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων της Βέροιας για να συναντηθεί με τα προσφυγόπουλα και μέσα από μία μπάλα, τη συνάντηση, το παιχνίδι, να δώσει (και να πάρει) λίγη περισσότερη χαρά, ένα χαμόγελο.

Οι διαστάσεις του γηπέδου είναι 22Χ16 μέτρα, πανομοιότυπο με αυτό που χρησιμοποιείται κάθε χρόνο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: