ΣΙΝΕ

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Μήνυμα Δημάρχου για την Απελευθέρωση των Γρεβενών

Η δυσβάσταχτη οθωμανική κατάκτηση έληξε για τα Γρεβενά την 13η Οκτωβρίου του 1912 κάτω από την πίεση της νικηφόρας προέλασης του ελληνικού στρατού στα βόρεια τμήματα της...
ελληνικής επικράτειας. Η σημαντική νίκη των Ελλήνων στο Σαραντάπορο έτρεψε τους τούρκικους πληθυσμούς της πόλης σε άτακτη φυγή γεγονός που συνέβαλε στην αναίμακτη παράδοση πολλών πόλεων της Δυτικής Μακεδονίας στις ελληνικές δυνάμεις. Οι ημέρες εκείνες σφράγισαν μια ιδιαίτερα σκληρή περίοδο στην ιστορία του νεότερου έθνους και επέτρεψαν σε ολοένα περισσότερους ελληνικούς πληθυσμούς να χαρούν το αγαθό της ελευθερίας και της ένωσης με την ελεύθερη Ελλάδα.

Η 13η Οκτωβρίου αποτελεί έκτοτε ημέρα ανάμνησης και τιμής του ηρωικού αγώνα των συμπατριωτών μας. Ενός αγώνα που δικαίωσε τις θυσίες τους, απέδωσε καρπούς και πρόσφερε στους απογόνους τους μια ελεύθερη πατρίδα. Αναλογιζόμενοι την αξία αυτού του αγώνα θα πρέπει όλοι μας να αισθανθούμε την ηθική υποχρέωση να διαφυλάττουμε την ακεραιότητά της πατρογονικής μας γης με όλα τα μέσα που διαθέτουμε σε κάθε ιστορική περίοδο, να πασχίζουμε για τη διαρκή εξέλιξή του τόπου μας και κυρίως να φροντίζουμε τους ανθρώπους του, που σαν βυζαντινοί θεματοφύλακες τον υπερασπίζονται τόσα χρόνια με την επίμονη παρουσία τους.

Ο Δήμαρχος
Γεώργιος Δασταμάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: