ΣΙΝΕ

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

ΧΛΩΜΙΑΣΕ ο Καρέλιας |Δεν το ΧΩΡΑΕΙ ανθρώπινος νους ΑΥΤΟ που πήγαν και του έκαναν…

Κανείς επιχειρηματίας δεν πρόκειται να…επενδύσει στην Ελλάδα όταν του φορολογούν ακόμη και τα πριμ που δίνει στους εργαζομένους του!

Πρόστιμα ΜΑMΟYΘ στην εταιρεία «ΚΑΡΕΛΙΑ» επειδή έδωσε παραπάνω χρήματα στους εργαζόμενους του!
Ναι, καλά διαβάσατε. Η εταιρεία ΚΑΡΕΛΙΑΣ ΑΕ που μοίρασε πριμ 2,5 εκατομμύρια ευρώ στους υπαλλήλους της, φορολογήθηκε με δυσβάστακτο φόρο.

Αυτά και πολλά ακόμη σκαρφίστηκαν οι εγκληματούντες του υπουργείου οικονομικών, οι οποίοι πλέον με εντολές της τρόικας στοχεύουν ευθέως να στραγγαλίσουν και τις τελευταίες εναπομείνασες υγιείς επιχειρήσεις. Έχουν πάρει εντολή να παραδώσουν καμμένη γη και επινοούν και τον πλέον απίθανο φόρο ή πρόστιμο, προκειμένου να μην αφήσουν τίποτε όρθιο. Με θεότρελες φορολογήσεις όχι μόνον δεν πρόκειται να πατήσει στη χώρα μας κανείς νέος επενδυτής (κορόιδο είναι να χάσει τα λεφτά του) αλλά και όσες επιχειρήσεις επιβιώνουν σήμερα, νιώθουν εντονότερα τη θηλιά του κράτους-δήμιου να σφίγγει γύρω από τον λαιμό τους!


Ήδη, ανάμεσα στους υγιείς επιχειρηματίες, ακόμη και στους λεγόμενους μεγάλους, επικρατεί έντονος προβληματισμός μια και βρίσκονται αντιμέτωποι με τους νέους φόρους που επιβάλλει οι εκάστοτε κυβερνήσεις από 1/1/2014. Οποιαδήποτε διευκόλυνση προσφέρει η εταιρεία στον εργαζόμενό της θεωρείται «δώρο», παροχή υπηρεσιών και φορολογείται. Η εταιρεία Motor Oil για παράδειγμα που βρίσκεται στην Κόρινθο και παρέχει εταιρικό αυτοκίνητο στον τάδε υπάλληλό της προκειμένου να μετακινείται μέχρι την Αθήνα, το κράτος φορολογεί με δυσβάσταχτο φόρο αυτή τη διευκόλυνση.

Έτσι, στο τέλος του χρόνου ο εργαζόμενος καλείται να πληρώσει περίπου 800 ευρώ φόρο επειδή η εταιρεία του έδωσε αυτοκίνητο. Και επειδή συνήθως οι υγιείς εταιρείες καλύπτουν για λογαριασμό του προσωπικού τους τέτοιες δαπάνες, ο φόρος αυτός πληρώνεται από την επιχείρηση!

Για πόσο όμως καιρό και για πόσους υπαλλήλους μπορεί μια υγιής εταιρεία ν’ αντέξει αυτά τα απίστευτα χαράτσια; Ούτε επί οθωμανικής αυτοκρατορίας δεν σκαρφίζονταν τέτοιους εξοντωτικούς φόρους. Και όμως, αυτά γίνονται σε εποχές που υποτίθεται θα έχουμε …ανάπτυξη. Αυτήν που έχουν υποσχεθεί με βεβαιότητα ΟΛΟΙ οι υπηρέτες των τροϊκανών. Με τέτοιους όμως εξοντωτικούς φόρους όχι ανάπτυξη δεν έρχεται, αλλά αργοσβήνουν και οι υγιείς επιχειρήσεις.

ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΡΕΛΙΑ: 3 ΕΚΑΤ. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, 35 ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ 2,5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟ 2016. ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΗ ΔΙΕΤΙΑ 2015-2016!

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΣΕΙ Ο,ΤΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ!
Η ομιλία του κ. Ανδρέα Καρέλια (Διευθύνοντα Συμβούλου της Καρέλια Α.Ε.) αφενός μεν δείχνει την εντυπωσιακή πρόοδο που σημείωσε η καπνοβιομηχανία μέσα σε ένα περιβάλλον κρίσης, αφετέρου δε τα προβλήματα που της δημιουργεί η κυβέρνηση με τους συνεχείς φόρους στα τσιγάρα, την μη πάταξη του λαθρεμπορίου και τις κρατήσεις-φόρους που επιβάλλει ακόμη και στα πριμ-bonus που παρέχει η εταιρεία στους εργαζομένους της.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΗΣ «ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε» ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΕΔΩ

Προσέξτε μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα της ομιλίας του κ. Καρέλια:
«Για πρώτη φορά στην ιστορία μας ξεπεράσαμε τα 16 δις τσιγάρα σε πωλήσεις εντός και εκτός Ελλάδος, και φτάσαμε τα 16.8 δις τσιγάρα, όγκος που αποτελεί νέο ρεκόρ για την εταιρεία μας. Μια αύξηση περίπου 8%.
Οι πωλήσεις μας εκτός Ελλάδος ξεπέρασαν τα 14.6 δισ τσιγάρα, όγκος που αποτελεί νέο ρεκόρ για την Εταιρεία μας. Ιδιαίτερα σημαντικό ήταν το γεγονός ότι στην ελληνική αγορά, και μάλιστα εν μέσω της κρίσης, και με εχθρική για εμάς φορολογία στα τσιγάρα, καταφέραμε να έχουμε αύξηση πωλήσεων κατά 2%, πράγμα ιδιαίτερα ικανοποιητικό.

Για άλλη μία χρονιά καταφέραμε να αυξήσουμε σημαντικά τις πωλήσεις μας στον καπνό για στριφτό τσιγάρο. Στην ελληνική αγορά ξεπεράσαμε τους 340 τόνους και καταλάβαμε την τρίτη θέση, πετυχαίνοντας μερίδιο αγοράς 15%. Στο εξωτερικό οι πωλήσεις μας καπνού για στριφτό τσιγάρο έφτασαν τους 86 τόνους παρουσιάζοντας θεαματική αύξηση 144%.

Μέσα σε λιγότερο από 10 μήνες καταφέραμε να πετύχουμε αύξηση κατά 10 ολόκληρες περίπου ποσοστιαίες μονάδες, το οποίο και αποτελεί επίσης νέο ρεκόρ για την εταιρεία μας. Είναι μία ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη και για την οποία πρέπει να σας συγχαρώ όλους σας, ιδιαίτερα του εργαζομένους εκείνους που πέτυχαν σταθερά πολύ υψηλές αποδόσεις, τους τεχνικούς των συγκροτημάτων για την συμβολή τους στην αύξηση αυτή των αποδόσεων, όπως επίσης πρέπει να συγχαρώ τα στελέχη της τεχνικής διεύθυνσης, και της διεύθυνσης παραγωγής.
Προχωρήσαμε, σε νέες επενδύσεις 3.000.000 ευρώ με σκοπό την αύξηση της παραγωγικής μας δυνατότητάς, την βελτίωση της ευελιξίας στην παραγωγή και την περαιτέρω τόνωση των εξαγωγών μας, ενώ πρόσθετες επενδύσεις ύψους 1.900.000 ευρώ έχουν ήδη δρομολογηθεί για τις αρχές του 2017.

Σε μια εποχή όπου 3 στους 10 Έλληνες ζούνε καθημερινά την απόγνωση της ανεργίας, είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι εμείς αυξήσαμε τις θέσεις εργασίας κατά 35 άτομα ήτοι ποσοστό κοντά στο 8%. Λόγω των αυξημένων κρατήσεων σε φόρους και ασφαλιστικές κρατήσεις, η συνολική δαπάνη των έκτακτων παροχών της περσινής χρονιάς για την εταιρεία έφτασε τα € 2.250.000 περίπου. Φέτος με τις αυξημένες, στις περισσότερες περιπτώσεις παροχές, αλλά και την αύξηση του προσωπικού, υπολογίζω ότι η συνολική δαπάνη των παροχών που ανακοίνωσα θα είναι της τάξεως των € 2.500.000 περίπου. Αν υπολογίσει κανείς και τα διάφορα bonus που δόθηκαν σε στελέχη και εργαζομένους κατά την περσινή χρονιά αλλά και αυτά που θα δοθούν για φέτος, τότε για την διετία 2012-2013, οι οικειοθελείς έκτακτες παροχές της εταιρείας προς τους εργαζομένους της, ξεπερνούν τα 5.000.000 ευρώ.

Η Καπνοβιομηχανία Καρέλια εισέφερε στα δημόσια ταμεία € 400 εκ. από έμμεσους και άμεσους φόρους, και € 7,1 εκ. στα ασφαλιστικά ταμεία, έφερε 170 εκ. ευρώ σε συνάλλαγμα από τις διεθνείς μας πωλήσεις. Και βεβαίως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε την έντονη κοινωνική δράση της εταιρείας υπέρ των συνανθρώπων μας που πραγματικά έχουν ανάγκη, με την διαρκή οικονομική ενίσχυση συλλόγων, σχολείων, και άλλων αξιόλογων φιλανθρωπικών οργανώσεων.

Η στήριξη που είχαμε στον αγώνα αυτό, της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων Ευρωβουλευτών, καθώς και της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπίας στις Βρυξέλλες, υπήρξε καθοριστική και τους ευχαριστούμε.

Είναι χρέος μου να πω ότι μετά από πολύ καλά συντονισμένες προσπάθειες όλων των παραπάνω φορέων, καταφέραμε το βασικό μας σκοπό που ήταν η συνέχιση της κυκλοφορίας των slims τσιγάρων. Έγινε πολύ μεγάλη μάχη σε αυτόν τον τομέα, διότι το συγκεκριμένο άρθρο, το οποίο προέβλεπε την κατάργησή τους, αποτελούσε «σημαία» για το αντικαπνιστικό λόμπυ.

Τελειώνοντας θέλω από την θέση αυτή να υπενθυμίσω ότι η μεγάλη αύξηση του λαθρεμπορίου τσιγάρων αλλά και τελευταία του χύμα καπνού είναι εν πολλοίς αποτέλεσμα της υπερβολικής φορολόγησης τόσο των οικονομικών τσιγάρων αλλά και της τεράστιας αύξησης φορολογίας του καπνού για τα στριφτά. Είναι κάτι για το οποίο είχαμε πολλαπλώς προειδοποιήσει εδώ και χρόνια, συνεχώς, ότι θα συνέβαινε. Πρέπει άμεσα να μειωθούν οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης, όχι για την δική μας ευμάρεια, αλλά για την ομαλοποίηση της αγοράς και την αύξηση των δημοσίων εσόδων. Ο συνεπής Έλληνας φορολογούμενος έχει πλέον εξαντληθεί από την συνεχή απομείωση του όποιου πλέον εισοδήματος του»…

Δεν υπάρχουν σχόλια: