ΣΙΝΕ

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Βρετανία: Μέλισσες τρύπησαν το ταβάνι κατοικίας…

Μία τεράστια κυψέλη κατασκεύασαν εκατοντάδες μέλισσες σε σκεπή οικείας του 18ου αιώνα στο Leicestershire της Μεγάλης Βρετανίας.
Οι μέλισσες μάλιστα διοχέτευαν το μέλι αυτό στο σαλόνι της συγκεκριμένης οικείας κάτι το οποίο δημιούργησε στην αρχή έκπληξη και στη συνέχεια τρόμο στους ιδιοκτήτες του συγκεκριμένου διατηρητέου κτηρίου.

Όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ του BBC οι ιδιοκτήτες της οικείας κατά την φετινή τους καλοκαιρινή επίσκεψη διαπίστωσαν πως στους κήπους γύρω από το σπίτι υπήρχε ένας αρκετά μεγάλος αριθμός μελισσών συγκριτικά με το παρελθόν αλλά δεν έδωσαν σημασία. Κατά την 2η ημέρα διαμονής τους όμως στο σπίτι τους διαπίστωσαν πως από το ταβάνι τους σε ένα συγκεκριμένο σημείο έσταζε ένα παχύρευστο και κολλώδες υγρό. Όταν το εξέτασαν από κοντά διαπίστωσαν πως πρόκειται για μέλι και αποφάσισαν να καλέσουν μία ομάδα ειδικών προκειμένου να διαπιστώσουν από πού προερχόταν το υγρό.

Ομάδα ειδικών που έφτασε στην εξοχική κατοικία διαπίστωσε πως εκατοντάδες μέλισσες είχαν κυριολεκτικά τρυπήσει την κεραμοσκεπή και είχαν κατασκευάσει μία τεράστια κυψέλη. Η οικία εκκενώθηκε, η κυψέλη και οι μέλισσες απομακρύνθηκαν σε ασφαλές σημείο και η οροφή επισκευάστηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: