ΣΙΝΕ

Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Έγκλημα στο νεκροταφείο: Αυτό είναι το Άλλοθι του πατέρα της Δώρας

Ο δικηγόρος του Κωνσταντίνου Ζέμπερη μετέβη στη ΓΑΔΑ – «Ο πατέρας πράγματι βρέθηκε στο νεκροταφείο, αλλά οκτώ ώρες μετά το έγκλημα» υπογράμμισε – «Ήταν σε κατάσταση σοκ και...
δεν είπε ψέματα» – «Και να ήθελε, δεν μπορούσε να βρίσκεται στο νεκροταφείο την ώρα του εγκλήματος»

Στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής προσήλθε στις 8 το βράδυ ο δικηγόρος του πατέρα της αδικοχαμένης 32χρονης Δώρας, Κωνσταντίνου Ζέμπερη, η οποία δολοφονήθηκε με 14 μαχαιριές στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών, στα Πατήσια.

Αρχικά, υπήρχαν πληροφορίες που ήθελαν τον πατέρα της 32χρονης να παρουσιάζεται αυτοβούλως στο κτίριο της ΓΑΔΑ, μαζί με τον δικηγόρο του, για νέα κατάθεση. Ωστόσο, προσήλθε μόνος του ο δικηγόρος, προκειμένου να δώσει νέα στοιχεία, ενώ δήλωσε και παράσταση πολιτικής αγωγής για λογαριασμό της θανούσης.

Ο δικηγόρος του Κωνσταντίνου Ζέμπερη είπε ότι ο πελάτης του ήταν σε κατάσταση σοκ και δεν είπε ψέματα. Από τραγική σύμπτωση, όπως ανέφερε, ο πατέρας όντως πέρασε από το νεκροταφείο, όχι όμως την ώρα του εγκλήματος, αλλά οκτώ ώρες αργότερα.
«Ο πατέρας είπε πράγματι την αλήθεια» τόνισε, λέγοντας ότι, εξαιτίας της σύγχυσής του για τον άδικο χαμό της κόρης του, έκανε λάθος αναφορικά με τις ώρες που βρέθηκε στην περιοχή του νεκροταφείου. Όπως είπε, στις 17:15 (ώρα κατά την οποία υπολογίζεται ότι έγινε το έγκλημα), ο πατέρας βρισκόταν με το ταξί του στην περιοχή του Ζωγράφου. «Και να ήθελε, δεν μπορούσε να βρίσκεται στο νεκροταφείο την ώρα του εγκλήματος» προσέθεσε επίσης, λέγοντας ότι το ταξί φαίνεται πώς βρίσκεται στις 20:56 στην οδό Τραλλέων και Ηρακλείου.

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον πατέρα» επέμεινε, λέγοντας ότι όλα τα στοιχεία με τις κινήσεις του ταξί που οδηγούσε ο κ. Ζέμπερης, είναι καταγεγραμμένα στο GPS.

Δείτε τις δηλώσεις του δικηγόρου του πατέρα της Δώρας, Απόστολου Λύτρα


Η κατάθεση του πατέρα την Κυριακή

Ανατροπή στην υπόθεση της δολοφονίας της 32χρονης: Μίλησε το GPS του ταξί του πατέρα (Video)
Νέα στοιχεία σχετικά με τη δολοφονία της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών προέκυψαν, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο συνήγορος του πατέρα της νεκρής, Απόστολος Λύτρας, ο οποίος μετέβη το βράδυ της Δευτέρας στη ΓΑΔΑ όπου βρίσκεται ο πελάτης του και δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής.

Ο κ. Λύτρας μιλώντας στα ΜΜΕ υπογράμμισε ότι «κατ’εντολή του πατέρα της άτυχης κοπέλας δηλώσαμε παράσταση πολιτικής αγωγής. Ο πατέρας ήταν πράγματι σε σοκ, δεν είπε ψέματα. Μπορεί να φαίνεται τραγική σύμπτωση αλλά πράγματι πέρασε από το Β’ Νεκροταφείο».

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι πλέον η αστυνομία έχει στη διάθεσή της τα στοιχεία της ακριβούς διαδρομής που έκανε ο πατέρας της Δώρας Ζέμπερη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λύτρας δήλωσε ότι «όταν πέρασε λοιπόν, πράγματι πήρε κάποιον άνθρωπο. Τον πήρε από το νεκροταφείο και τον μετέφερε στον Λόφο Σκουζέ. Γνωρίζουμε και τη διεύθυνση. Το σημαντικό στοιχείο είναι ότι ταξί είχε μηχάνημα τηλεματικής που σημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης του ταξί είχε δύο οδηγούς στο ταξί. Μπορούσε λοιπόν ανά πάσα στιγμή να βλέπει τη διαδρομή που έκανε το ταξί.

Ο πατέρας λοιπόν, είπε όλη την αλήθεια. Παρέλαβε λοιπόν το ταξί από τον άλλο οδηγό στις 16:55, από τον Κολωνό. Άρα δεν συμπίπτει με την ώρα του εγκλήματος. Πέρασε Ζωγράφου, Καισαριανή, Κέντρο, στις 19:30 πήγε στην Ευελπίδων, στις 20:10 πήγε Κολωνάκι-Μαρούσι, έκανε τη διαδρομή Κηφισίας, Σπύρου Λούη προς Περισσό και πήγε και παρέλαβε άνθρωπο από την είσοδο του Β’ Νεκροταφείου στις 20:56. Στο Β’ Νεκροταφείο πράγματι πήγε 8 ώρες αργότερα».

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους γιατί υπάρχει απόκλιση στην ώρα που κατέθεσε ο πατέρας στους αστυνομικούς ότι βρισκόταν στον τόπο του εγκλήματος, ο κ. Λύτρας απάντησε, αποδίδοντας την κατάσταση ψυχικής σύγχυσης στον πατέρα της αδικοχαμένης Δώρας: «Όλα αυτά τα υπονοούμενα που έχουν ειπωθεί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Είναι όλες οι ώρες καταγεγραμμένες επακριβώς στο μηχάνημα της τηλεματικής». Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας της 32χρονης είχε δηλώσει αρχικά ότι βρέθηκε στο Νεκροταφείο γύρω στις 6.30 το απόγευμα, δηλαδή περίπου μία ώρα μετά τη δολοφονία της κόρης του.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: