ΣΙΝΕ

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Πότε θα ξεκινήσει η πληρωμή για το επίδομα θέρμανσης

Στα ίδια επίπεδα με πέρσι αναμένεται να διαμορφωθεί η μέση τιμή εκκίνησης του πετρελαίου θέρμανσης. Την Παρασκευή ξεκίνησε ο εφοδιασμός των πρατηρίων, με τη διανομή στους καταναλωτές να αρχίζει...
τη Δευτέρα με μέση τιμή στα 0,94 λεπτά το λίτρο.
Αναλόγως βέβαια με την περιοχή, η τιμή μπορεί να παρουσιάζει διακυμάνσεις, ενώ στα νησιά δεν αποκλείεται να ξεπεράσει και το 1 ευρώ το λίτρο.

Για τη φετινή χρονιά αναμένεται περικοπή του επιδόματος θέρμανσης. Το σχετικό κονδύλι θα πρέπει να περικοπεί κατά 50%. Το επίδομα θα πρέπει να περιοριστεί από τα 25 λεπτά ανά λίτρο που είναι σήμερα στα 12-13 λεπτά, ή θα αλλάξουν τα εισοδηματικά κριτήρια κάτι όμως που θα έχει ως αποτέλεσμα οι μισοί δικαιούχοι, περίπου 350.000 νοικοκυριά να μείνουν χωρίς επίδομα και να δουν αυτομάτως τη θέρμανση του φετινού χειμώνα να ακριβαίνει πάνω από 20%.

Η καταβολή, πάντως, του επιδόματος αναμένεται να αρχίσει με καθυστέρηση τουλάχιστον 2,5 μηνών. Ειδικότερα, θα αρχίσει να καταβάλλεται από 1-1-2018 και θα αφορά αγορές που πραγματοποιήθηκαν από τις 15 Οκτωβρίου και μετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: