ΣΙΝΕ

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

12 Ακραίες Απαγορεύσεις που ισχύουν Μόνο στο Ντουμπάι και Σοκάρουν τους Τουρίστες. Η Νο.6 είναι η πιο Τραγική

Οι διαφορετικές χώρες έχουν διαφορετικά έθιμα και παραδόσεις. Πράγματα που θεωρούνται αποδεκτά στην χώρα μας μπορεί να μην τα δέχονται σε άλλες χώρες και...
σε μερικές περιπτώσεις να θεωρούνται ακόμα και παράνομα.

Έτσι, πάντα πρέπει να γνωρίζουμε τους κανόνες και τους νόμους ενός τόπου πριν αποφασίσουμε να τον επισκεφτούμε. Σήμερα θα μιλήσουμε για το Ντουμπάι. Το Ντουμπάι είναι μία από τις πιο περιζήτητες χώρες και βρίσκεται στον Περσικό Κόλπο.

Παρόλο που πολλοί τουρίστες το λατρεύουν, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγετε εάν το επισκεφτείτε.

Δείτε παρακάτω μία συλλογή από τέτοια πράγματα:

1. Μην πιείτε αλκοόλ σε δημόσιους χώρους.

Εάν το κάνετε, είναι σίγουρο πως θα μπλέξετε. Είναι αποδεκτό μόνο σε συγκεκριμένους χώρους που έχουν άδεια, αλλά και πάλι χωρίς να φτάσετε την υπερβολή. Επίσης, μην οδηγήσετε ποτέ υπό την επήρεια γιατί οι επιπτώσεις θα είναι πολύ σοβαρές.

2. Μην κάνετε ναρκωτικά.

Το Ντουμπάι έχει πολύ αυστηρούς νόμους για την κατοχή, χρήση και πώληση παράνομων ουσιών. Υπάρχουν κάποιοι τουρίστες που έμειναν στις φυλακές του Ντουμπάι επειδή είχαν μαζί τους παυσίπονα με βάση την κωδεΐνη.

3. Απαγορεύεται η μουσική και ο χορός.

Εάν σας έρθει να χορέψετε στους δρόμους του Ντουμπάι, συγκρατηθείτε. Δεν ανέχονται καθόλου τους ανθρώπους που παίζουν δυνατά μουσική και χορεύουν στους δρόμους.

4. Απαγορεύετε η δημόσια εμφάνιση της αγάπης.

Εκεί, το θεωρούν άσεμνο. Ένα ζευγάρι έμεινε πίσω από τα κάγκελα επειδή έκανε σεξ σε μία παραλία. Ακόμα και το φιλί στο μάγουλο δεν θεωρείται κάτι καλό.

5. Καθόλου γυμνό!

Αυτό δεν ισχύει μόνο για γυναίκες που θέλουν να κάνουν μπάνιο τόπλες αλλά και για άντρες που θέλουν να δείξουν τους κοιλιακούς τους. Πρέπει όλοι να είναι ευπρεπώς ντυμένοι, ακόμα και αν έχουν πάει για τρέξιμο.

6. Κρατήστε σεμνό στυλ.

Μην δείχνετε τις καμπύλες σας και πολύ δέρμα γιατί μπορεί να σας δώσουν πρόστιμο.

7. Φωτογραφία.

Πολλοί τουρίστες θέλουν να καταγράψουν τις ιδιαιτερότητες της χώρας. Ωστόσο, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί και να σεβαστείτε τα έθιμα και τις παραδόσεις. Θεωρείται ασεβές να βγάλετε την φωτογραφία κάποιου χωρίς να σας έχει δώσει την συγκατάθεσή του, ειδικά οι γυναίκες.

8. Προσέξτε πώς μιλάτε!

Προσέξτε να μην χρησιμοποιήστε χυδαία γλώσσα στο Ντουμπάι. Ένας τουρίστας είχε κατηγορηθεί επειδή είπε την λέξη f***. Και εννοείται πως δεν πρέπει να μιλήσετε ενάντια στο Ισλάμ. Κρατήστε τις απόψεις σας για τον εαυτό σας, η ελευθερία του λόγου δεν είναι συμπαντικό δικαίωμα!

9. Προσέξτε το πορτοφόλι σας.

Παρόλο που τα ποσοστά εγκληματικότητας δεν είναι υψηλά, δεν είστε και απόλυτα ασφαλείς. Είναι καλύτερο να είστε σε εγρήγορση παρά να το μετανιώσετε.

10. Κρατήστε κρυφή την ταυτότητά σας εάν ανήκετε στην LGBT κοινότητα.

Πολλές χώρες δεν έχουν πρόβλημα με αυτόν τον τρόπο ζωής. Αυτό όμως δεν ισχύει στο Ντουμπάι. Οποιαδήποτε ομοφυλοφυλική σχέση θεωρείται παράνομη εκεί. Ακόμα και η ένδυση με ρούχα του αντίθετου φύλου θεωρείται παράνομη.

11. Μην τρώτε σε δημόσιους χώρους κατά την διάρκεια του Ραμαζανιού.

Οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως θρησκείας, απαγορεύεται να φάνε ή να πιουν κάτι στον δρόμο για όσο διαρκεί το Ραμαζάνι. Ακόμα και το μάσημα τσίχλας θεωρείται ασεβές όπως και το κάπνισμα. Ωστόσο, μπορείτε να φάτε σε εστιατόρια και μέσα στο σπίτι σας. Οι έγκυες γυναίκες και τα παιδιά εξαιρούνται από τον κανόνα αυτό.

12. Μην χρησιμοποιείτε το αριστερό σας χέρι…

Λένε πως οι άνθρωποι στο Ντουμπάι δεν χρησιμοποιούν το αριστερό τους χέρι για να φάνε, να ανοίξουν μία πόρτα ή να κάνουν μία χειραψία γιατί το θεωρούν βρώμικο. Έτσι, να αποφύγετε οπωσδήποτε την χρήση του αριστερού χεριού σας στο Ντουμπάι.

wittyfeed.me

Δεν υπάρχουν σχόλια: