ΣΙΝΕ

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Αποκλείστηκε από το Μουντιάλ 2018 η Ιταλία!!!

Τελικά, υπάρχουν και χειρότερα από τον αποκλεισμό της Ελλάδας. Η Ιταλία των τεσσάρων παγκόσμιων τίτλων έμεινε εκτός τελικής φάσης Μουντιάλ ύστερα από 60 χρόνια και συγκεκριμένα από...
το 1958, καθώς δεν κατόρθωσε να ανατρέψει το 0-1 από το παιχνίδι στη «Friends Arena» της Στοκχόλμης.

Η «σκουάντρα ατζούρα», η οποία στα χέρια του Τζαμπιέρο Βεντούρα έχασε μέρος της δυναμικής της, έμεινε στο 0-0 με τη Σουηδία και θα είναι απούσα από τα γήπεδα της Ρωσίας, το καλοκαίρι του 2018, ενώ ο Μπουφόν έχασε την ευκαιρία να συμμετάσχει στο έκτο Μουντιάλ της καριέρας του.







Ο αγώνας του «Σαν Σίρο» ήταν, όπως αναμενόταν, περίπλοκος για τους «μπλε», απέναντι σε έναν αντίπαλο που έπαιξε καθ΄ όλη τη διάρκεια του αγώνα μαζική άμυνα στις κατά κύματα επιθέσεις των γηπεδούχων. Ο αγώνας χαρακτηρίστηκε από τα μεγάλη λάθη του Ισπανού ρέφερι Λαόθ, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, καθώς δεν «είδε» τρία πέναλτι στα πρώτα 45 λεπτά, τα δύο για τους Σουηδούς σε χέρι του Μπαρτσάλι και το άλλο σε ανατροπή του Παρόλο!

Στις άσχημες στιγμές της αναμέτρησης ο σοβαρός τραυματισμός του Γιάκομπ Γιόχανσον. Ο μέσος της ΑΕΚ χτύπησε στην προσπάθειά του να κερδίσει μια μπάλα στη μεσαία γραμμή, στο 17ο λεπτό, όταν γύρισε το αριστερό γόνατό του και έπεσε στο έδαφος. Από την αρχή φάνηκε ότι ο τραυματισμός ήταν σοβαρός, καθώς ο ποδοσφαιριστής έδειχνε να υποφέρει πολύ και αντικαταστάθηκε άμεσα από τον Σβένσον, δύο λεπτά αργότερα.

Ο Γιόχανσον μεταφέρθηκε εκτός αγωνιστικού χώρου με φορείο, με τον τηλεοπτικό φακό να απεικονίζει την απόγνωσή του για ό,τι του συνέβη και το οποίο θα γίνει γνωστό τις επόμενες ώρες. Όπως μάλιστα το σουηδικό κανάλι που μεταδίδει ζωντανά την αναμέτρηση, η πρώτη εκτίμηση από το ιατρικό επιτελείο κάνει λόγο για ρήξη πρόσθιου χιαστού στο αριστερό γόνατο.


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αντόνιο Ματέου Λαόθ (Ισπανία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κιελίνι, Μπαρτσάλι, Μπερναρντέσκι, Ιμόμπιλε – Γιόχανσον, Φόρσμπεργκ, Λούστιγκ, Τέλιν, Όλσεν

ΙΤΑΛΙΑ (Τζαμπιέρο Βεντούρα): Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Καντρέβα (76΄ Μπερναρντέσκι), Νταρμιάν (63΄ Ελ Σαράουι), Φλορέντσι, Ζορζίνιο, Παρόλο, Γκαμπιαντίνι (63΄ Μπελότι), Ιμόμπιλε.

ΣΟΥΗΔΙΑ (Γιάννε Άντερσον): Όλσεν, Λούστιγκ, Αουγκούστινσον, Λίντελοφ, Γκράνκβιστ, Κλάεσον (72΄ Ρόντεν), Γιόχανσον (19΄ Σβένσον), Λάρσον, Φόρσμπεργκ, Τοϊβόνεν (54΄ Τέλιν), Μπεργκ.

Η FIFA χάνει 100 εκατ. ευρώ, από τον αποκλεισμό της Ιταλίας
Η αποτυχία της Ιταλίας να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας το 2018, θα κοστίσει FIFA απώλεια περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό αναφέρει το πρακτορείο ANSA, που επικαλείται πηγές σχετικές με την διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

«Η Fifa θα είχε συγκεντρώσει 180 εκατομμύρια ευρώ από τηλεοπτικά δικαιώματα για την ιταλική αγορά από την RAI και το SKY. Χωρίς τους «Ατζούρι» θα είναι δύσκολο να ξεπεράσουμε τα 80 εκατομμύρια ευρώ», εξήγησε στο ANSA ένας ανώτερος τηλεοπτικός διευθυντής.

Τα δικαιώματα τηλεοπτικής μετάδοσης για την Ιταλία, τα οποία πωλούνται από τον σύμβουλο της M&P Silva εξ ονόματος της Fifa, απομένουν ακόμη να διανεμηθούν. Σε αντίθεση με τη Serie A, για το Παγκόσμιο Κύπελλο το «δωρεάν προϊόν» αξίζει περισσότερο από αυτό για τη συνδρομητική τηλεόραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: