ΣΙΝΕ

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

BLACK… ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ…!

Του Γιώργου Νούτσου

... απορώ γιατί μια φωτεινή μέρα σαν τη σημερινή βαφτίστηκε black !

Εικάζω πως οι εμπνευστές της διείδαν το σκότος της ανελεύθερης πια κρίσης μας και της...

παντελούς αδυναμίας μας να ορθώσουμε τείχη ευθυκρισίας, αξιολόγησης και αντίδρασης, καθώς και την διαχρονικά διαπιστωμένη πια, κοπαδική ή άλλως πως, προβατική λογική μας ! Οι πολυεθνικές την δουλειά τους κάνουν. Οι δικές μας επιχειρήσεις εξαναγκάζονται για να διασωθούν να μπουν κι αυτές στο χορό. Η Αμερικανιά στημένη μαεστρικά, τα δολώματα στο αγκίστρι, καταιγισμός προβολής για το επερχόμενο black και τα πρόβατα (χωρίς κανένα εισαγωγικό και αγκύλη) έτοιμα να εφορμήσουν !

Έχω την αίσθηση όμως, πως τα πραγματικά γεγονότα, κι αναφέρομαι στις περιώνυμες προσφορές, καθόλου δεν δικαιολογούν τον καλλιεργούμενο πανικό ! Κλασσικές και συνήθεις εκπτώσεις είναι, που για να κάνουν αυτή τη φορά τη διαφορά, Αμερικανοποιούνται !!! Πρόκειται δηλαδή για άλλη μια "κακοποίηση" ενός ξενόφερτου θεσμού επί το Ελληνικότερο, πιστοποιώντας για μια ακόμα φορά την τάση που έχουμε σαν Έλληνες να κακοποιούμε ό,τι καλό...πόσο μάλλον μια μαρκετίστικη αηδία σαν κι αυτή !

Προσωπικά είμαι κάθετα αντίθετος σε ότι έχει να κάνει με τη διαστροφική μετάλλαξη της κοινωνίας μας σε μπουλούκι, όχλο, μάζα, κοπάδι.....έννοιες από τις οποίες παντελώς εκλείπει το στοιχείο της επιλεκτικής, ραφιναρισμένης, απόλυτα προσωπικής και καθαρά υποκειμενικής πρόταξης και επιλογής !

Είναι σιχαμερό να σου βαράνε τον νταιρέ κι εσύ να χορεύεις ! Είναι αποκρουστικό να υπόκεισαι σε αυτή την ακούσια λοβοτομή και να το αποδέχεσαι πανηγυρίζοντας ! Είναι μειωτικό να αποδεικνύεις, πως άγεσαι και φέρεσαι σαν να μη διαθέτεις καν στοιχειώδη ποιοτική κρίση ! Είναι προσβλητικό να γίνεσαι έρμαιο του παγκοσμιοποιητικού χυλού, που μόνη του στόχευση έχει το με κάθε τρόπο και κόστος, κέρδος !

Θλίβομαι κι ας διαφωνήσουν όλοι μαζί μου... Αυτή είναι δυστυχως, η επιτομή της κατάντιας μας..!

Δεν υπάρχουν σχόλια: