ΣΙΝΕ

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ … ΑΞΙΩΝ


Είναι γνωστό πως είμαι λάτρης του διαλόγου, ως το κατ εξοχήν επαναστατικό μέσο για τη διάδοση των ιδεών και ως το...
κυρίαρχο όπλο διεξαγωγής κάθε προεκλογικού αγώνα.
Ο διάλογος όμως, πρωτίστως,  προϋποθέτει επιχειρήματα. Και τα επιχειρήματα – ιδιαίτερα για όσους έχουν θητεύσει το αμέσως προηγούμενο διάστημα – εδράζονται συνήθως, στο έργο που έχει παραχθεί, ενώ για όσους φιλοδοξούν να «καταλάβουν» την Αρχή, στις σαφείς και τεκμηριωμένες θέσεις για όσα προτείνουν, σκέφτονται και σχεδιάζουν να υλοποιήσουν αμέσως μετά και αφού ο στόχος της εκλογής επιτευχθεί.
Εκλογικός αγώνας  χωρίς σύγκρουση προτεραιοτήτων, θέσεων και  άμεσης ουσιαστικής αντιπαράθεσης για το διακύβευμα των εκλογών, είναι σαν κρεατόσουπα χωρίς ίχνος κρέατος μέσα ! Κι όταν δεν υπάρχει διάλογος, κατ επέκταση, δεν υπάρχει και ενημέρωση του κόσμου, με αποτέλεσμα  να  δυσχεραίνεται ο επαγγγελματίας-ψηφοφόρος, να φτάσει σε ορθή κρίση και φυσικά, ακόμα ορθότερη επιλογή και ψήφο.
Οι εκλογές για το Επιμελητήριο των Γρεβενών κάπου εκεί κινούνται. Μέχρι την ώρα αυτή μοιάζουν με εκλογές σκιών, παρά με εκλογές φωτός και διαφάνειας. Οι επαγγελματίες των Γρεβενών, καλούνται να ψηφίσουν, χωρίς να έχουν καν την δυνατότητα να μορφώσουν άποψη για όσα έχουν ή δεν έχουν γίνει τα προηγούμενα χρόνια για τους ίδιους, ενώ παράλληλα γίνονται δέκτες κραυγών αντί επιχειρημάτων, που στόχο απώτερο έχουν να δαιμονοποιήσουν, να εκβιάσουν κομματικά ή συνειδησιακά και να τους αποπροσανατολίσουν, πετώντας τελικά την μπάλα στην εξέδρα.
Οι τρεις συνδυασμοί που διεκδικούν την διοίκηση του Επιμελητηρίου Γρεβενών, οφείλουν να συνδιαλλαγούν και να συζητήσουν. Προσωπικά τιμώ και τους τρεις υποψηφίους προέδρους, που όσο κι αν ακκίζονται περί της ανεξαρτησίας της υποψηφιότητάς τους, δυστυχώς - κάποιοι από αυτούς - δεν καταφέρνουν τελικά να αποκρύψουν τις σχέσεις «στοργής» και σφιχτού εναγκαλισμού  με τα κόμματα που τους στηρίζουν. Κι είναι αυτός ο απόλυτα αντιφατικός ρόλος σε σχέση με τις περί ανεξαρτησίας διακηρύξεις τους, πάνω στον οποίο, απόλυτα συνειδητά, εδράζουν  και την προεκλογική τους τακτική ..!
Ομολογώ όμως, πως απεχθάνομαι την εμπλοκή των κομμάτων σε διεργασίες σαν κι αυτές - όπως κι εκείνες της Αυτοδιοίκησης - όπου το ζητούμενο δεν είναι το κομματικό καλό κάποιων, που με «σημαία» αναζητούν ψήφο και στήριξη, ούτε οι ανάγκες επικοινωνίας μετά την πιθανή εκλογική νίκη, των κομμάτων… αλλά το καλό των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων, που δεινοπαθούν να διασωθούν στα χρόνια της βάρβαρης οικονομικής κρίσης.
Σ αυτές τις εκλογές, ο επαγγελματίας οφείλει να εξωπετάξει όποια άλλα κριτήρια, με τα οποία κάποιοι επιχειρούν να θολώσουν την κρίση του και να κοιτάξει το συμφέρον της αγοράς, της επιχείρησής του και του τόπου μας, καθώς και της δυνατότητας που θα του δοθεί μέσα από την αναβάθμιση του παρηκμασμένου Επιμελητηριακού θεσμού, να στηρίξει το επαγγελματικό και οικονομικό του μέλλον.
Ζυγίζει λοιπόν τα πράγματα με πραγματισμό, κρίνει την προσφορά ή την ανυπαρξία όσων διετέλεσαν, αξιολογεί τις προτάσεις όσων διεκδικούν και κυρίως, στέκεται στην αξιοσύνη των προσώπων που βγαίνουν μπροστά και θέτουν τον εαυτό τους, στην κρίση του.
Ζούμε σ ένα τόπο μικρό και λίγο πολύ είμαστε όλοι γνωστοί. Απαιτείται εμπειρία, γνώση, μόρφωση. Απαιτείται φρεσκάδα, διάθεση για αλλαγές και  δυναμική διεκδίκηση. Το νέο ξεκίνημα που έχουμε ανάγκη - όπως κάθε νέο ξεκίνημα - εδράζεται στο καινούργιο. Βαθιά πιστεύω πως αυτή η αλήθεια, νομοτελειακά θα επιβεβαιωθεί στις εκλογές της 9ης Δεκεμβρίου.


Με αυτές τις σκέψεις σαν οδηγό, είμαι βέβαιος πως η ορθοκρισία θα επικρατήσει. Η ανεξάρτητη κίνηση για το Επιμελητήριο Γρεβενών «ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΞΙΩΝ» στην οποία ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΩΤΑΣ  ηγείται, φρονώ, πως θα είναι αυτή, που τελικά θα συγκεντρώνοντας κοντά της αυθόρμητα και πληθωρικά, την ευρεία πλειοψηφία των επαγγελματιών του τόπου μας, που ακόμα ανθίστανται, νιώθουν ζωντανοί και πιστεύουν σ ένα καλύτερο μέλλον για αυτούς και τις οικογένειές τους..!


Του Γιώργου Νούτσου

Δεν υπάρχουν σχόλια: