ΣΙΝΕ

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Μακελειό στο Τέξας: Τι όπλισε το χέρι του δράστη. Βίντεο

Μια οικογενειακή διένεξη όπλισε κατά πάσα πιθανότητα το χέρι του Ντέβιν Πάτρικ Κέλεϊ ο οποίος την Κυριακή σκότωσε 26 ανθρώπους μέσα σε...
μια εκκλησία στο Τέξας, όπως ανακοίνωσε ο Μάρτιν Φρίμαν, ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας της Πολιτείας.

«Υπήρχαν διαφορές στην οικογένεια» είπε ο Φρίμαν, προσθέτοντας ότι η πεθερά του 26χρονου Κέλεϊ εκκλησιαζόταν στον συγκεκριμένο ναό των Βαπτιστών στο Σάδερλαντ Σπρινγκς. «Η πεθερά πήγαινε στην εκκλησία. Ξέρουμε ότι εκείνος έστειλε απειλητικά... ότι εκείνη είχε λάβει απειλητικά μηνύματα από αυτόν», πρόσθεσε.

Ο δράστης μπήκε στην εκκλησία φορώντας μάσκα και αλεξίσφαιρο γιλέκο. Άνοιξε πυρ εναντίον των πιστών που βρίσκονταν εκεί με ένα τουφέκι Ruger AR-556.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Φρίμαν είπε ότι υπάρχει ένα βίντεο μέσα από την εκκλησία αλλά δεν ήταν έτοιμος να μιλήσει για όσα δείχνουν οι εικόνες αυτές.

Κατά τη διάρκεια της καταδίωξής του, στη συνέχεια, από δύο πολίτες, ο νεαρός άνδρας τηλεφώνησε στον πατέρα του και του είπε ότι τον είχαν πυροβολήσει, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Κέλεϊ είχε τουλάχιστον τρία όπλα, το τουφέκι το οποίο βρέθηκε κατόπιν μέσα στην εκκλησία καθώς και δύο περίστροφα που βρέθηκαν μέσα στο αυτοκίνητό του. Σύμφωνα με τον σερίφη Τζο Τάκιτ, ο δράστης πέταξε το τουφέκι μετά από «σύντομη» ανταλλαγή πυρών με έναν κάτοικο της περιοχής, τον Στίβεν Γουίλφορντ, τον άνθρωπο που στη συνέχεια τον καταδίωξε, με τη βοήθεια ενός περαστικού οδηγού.

Δεν έχει διευκρινιστεί προς το παρόν αν του είχε απαγορευτεί η κατοχή όπλου με βάση τους όρους της απόταξής του από τον στρατό. Ένας αξιωματούχος του FBI είπε εξάλλου ότι η ομοσπονδιακή αστυνομία δεν διεξάγει έρευνα για τρομοκρατία σε σχέση με τη σφαγή στην εκκλησία του Σάδερλαντ Σπρινγκς.


Αυτοκτόνησε τελικά ο άνδρας που αιματοκύλησε το Τέξας

Αυτοκτόνησε ο άνδρας που χθες μπήκε σε εκκλησία Βαπτιστών στο Σάδερλαντ Σπρινγκς στο Τέξας σκοτώνοντας 26 άτομα, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του σήμερα το πρωί στο CBS News ο σερίφης της κομητείας Γουίλσον Τζο Τάκιτ.

Σύμφωνα με τον Τάκιτ, υπήρξε ανταλλαγή πυρών μεταξύ του δράστη και δύο ένοπλων πολιτών κατά τη διάρκεια καταδίωξης, που έγινε μετά τους πυροβολισμούς.

«Υπήρξε κάποια ανταλλαγή πυρών, πιστεύω, και στον δρόμο και τότε (το όχημα του δράστη) τράκαρε», δήλωσε ο Τάκιτ. «Σε αυτή τη φράση, πιστεύουμε ότι αυτοπυροβολήθηκε αφού τράκαρε» είπε σύμφωνα με το Reuters.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ που επικαλέστηκαν πηγές προσκείμενες στην αστυνομία, επρόκειτο για τον Ντέβιν Πάτρικ Κέλι, έναν 26χρονο πρώην στρατιωτικό ο οποίος αποτάχθηκε από την Πολεμική Αεροπορία αφού πέρασε από στρατοδικείο το 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια: