ΣΙΝΕ

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Που χάθηκε η Λίτσα Γιαγκούση...

Ηταν μία από τις πιο περιζήτητες τραγουδίστριες στα 90s και πρώτο όνομα στις μεγάλες πίστες! Για χρόνια, ότι κι αν τραγουδούσε γινόταν επιτυχία!
Τα τσιφτετέλια της, όπως το «Αεροπλάνο», η «Απιστία» και το «Οταν μια γυναίκα», άφησαν εποχή κι ακόμη και τώρα χορεύονται πάνω στα τραπέζια!

Ο λόγος, φυσικά, για τη Λίτσα Γιαγκούση, η οποία έχει επιλέξει πλέον έναν διαφορετικό τρόπο ζωής. Η αγαπημένη καλλιτέχνιδα, μακριά από τον θόρυβο και τα φώτα της πόλης, μένει στα Βίλια Αττικής, όπου περνάει τον χρόνο της ποιοτικά με τον επί πολλά χρόνια σύντροφό της και πρόσφατα σύζυγό της Μανώλη Κονταράτο, ακούγοντας προτάσεις για τραγούδια και συνεργασίες, ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα κάνει και live εμφανίσεις!

«Θα κάνω νέα δισκογραφική δουλειά, αλλά λίγο αργότερα! Προς το παρόν ψάχνω τραγούδια. Θέλω να αξίζει τον κόπο το επόμενο τραγούδι μου! Δεν είναι ρίσκο να πεις ένα τραγούδι και να μη γίνει επιτυχία. Αλλά πλέον θέλω να μου αρέσουν τα τραγούδια που θα πω!» λέει στην «Espresso» και συνεχίζει: «Μένω ακόμα στα Βίλια, είναι επιλογή μου. Κάνω εμφανίσεις σε νυχτερινά κέντρα, αλλά όχι κάπου μόνιμα».

Η Λίτσα Γιαγκούση γεννήθηκε στην Αμφιάλη του Πειραιά στις 21 Μαρτίου του 1971. Από πολύ μικρή ηλικία αγαπούσε το τραγούδι και ήθελε να ασχοληθεί μαζί του επαγγελματικά. Την άνοιξη του 1989 παντρεύτηκε τον Χρήστο Δάντη στο Κερατσίνι, με κουμπάρο τον Γιάννη Καραλή.

Πραγματικότητα το όνειρο
Το 1993 το παιδικό της όνειρο έγινε πραγματικότητα με τη συμμετοχή της στον δίσκο του συζύγου της πλέον «Αλα» και με το ομώνυμο ντουέτο. Την ίδια χρονιά έκανε και το δισκογραφικό ντεμπούτο της με το LP «Λέω μήπως, μήπως λέω» και την επιτυχία «Κέρνα φαρμάκι», ενώ έναν χρόνο αργότερα χώρισε από τον Χρήστο Δάντη, όχι όμως και καλλιτεχνικά. Ακολούθησαν πολλές δισκογραφικές δουλειές και ακόμα περισσότερες επιτυχίες, όπως τα τραγούδια «Ο,τι κι αν γίνει», «Χαλάλι σου», «Το αεροπλάνο» και «Κλαίει».

Εως τα μέσα του 2000 η Λίτσα μεσουρανούσε στα καλλιτεχνικά πράγματα! Στη συνέχεια, για κάποιο διάστημα απείχε από τη δισκογραφία, αλλά αποφάσισε να επιστρέψει δυναμικά με την... υπογραφή του πρώην συζύγου της. «Ηταν σαν να μην είχε περάσει μία μέρα. Είχα φοβερή σιγουριά, γιατί είχα δίπλα μου τον Χρήστο. Η πιο αναπάντεχη στιγμή ήταν όταν το Μεγάλο Σάββατο με πήρε τηλέφωνο και μου ζήτησε να συνεργαστούμε» είχε δηλώσει το 2010.

Η καριέρα της
Την ίδια εποχή αποφάσισε να μπει επιχειρηματικά στον χώρο της εστίασης. Ανοιξε στον Πειραιά κρητικό εστιατόριο, με το όνομα «Σπιναλόγκα», αλλά η οικονομική κρίση που είχε κάνει αισθητή πλέον την παρουσία της στη ζωή μας άγγιξε και την τραγουδίστρια. «Το εστιατόριο το έκλεισα. Δεν θέλω να ασχοληθώ ξανά επιχειρηματικά ούτε με την εστίαση ούτε με τη διασκέδαση» είπε πρόσφατα στην «Espresso».

Στην πολύχρονη καριέρα της έχει συνεργαστεί στις πίστες με τον Γιάννη Πάριο, τη Μαρινέλλα, τον Ντέμη Ρούσσο, την Πίτσα Παπαδοπούλου, τον Λευτέρη Πανταζή, την Αννα Βίσση, τον Αγγελο Διονυσίου, τον Νότη Σφακιανάκη, τον Χρήστο Κυριαζή, τον Γιώργο Αλκαίο και τον Πασχάλη Τερζή, ενώ το 2015 έκανε ένα ντουέτο με τον Tus, με τίτλο «Θύματα». Την ίδια χρονιά είχε και ένα ατύχημα. Ενας σκύλος τη δάγκωσε στο πρόσωπο και χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση 4,5 ωρών!

Το γεγονός ότι η τραγουδίστρια επέλεξε να ρίξει τους ρυθμούς της τα τελευταία χρόνια δεν είναι τυχαίο! Οπως έχει δηλώσει, έφτασε πολύ κοντά στην κατάθλιψη, αλλά το ξεπέρασε με την αισιοδοξία της και τη θετική σκέψη. Δεν πανικοβλήθηκε με τη δουλειά ή με ότι δεν «φαίνεται πια» πολύ. Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά στην «Espresso»: «Ποτέ δεν ήμουν από τους καλλιτέχνες που αποζητούσαν προβολή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: