ΣΙΝΕ

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Νέα θανατηφόρα επίθεση λύκου σε κυνηγόσκυλο στα Γρεβενά

Οι συνεχόμενες επιθέσεις λύκων σε κυνηγόσκυλα εξελίσσονται σε μείζον πρόβλημα στην κυνηγετική οικογένεια και καθημερινά νέα περιστατικά βγαίνουν στη δημοσιότητα.


ΝΕΟ, κρούσμα θανατηφόρας επίθεσης λύκων σε κυνηγόσκυλο σημειώθηκε την Κυριακή 12/11/17 στο νομό Γρεβενών και συγκεκριμένα ανάμεσα στις περιοχές Αιμιλιανού και Σιταρά σε κυνήγι αγριόχοιρου.

Αυτή την φορά το "λαχείο" κλήρωσε στην Κυνηγετική Ομάδα του Δημήτρη Μπασνά και στην άτυχη σκυλίτσα τους Ράπα, 4 ετών, ράτσας Βαλκανικού Ιχνηλάτη

Ας δούμε λοιπόν πως περιγράφει το χρονικό της θανατηφόρας επίθεσης στην σκύλα του, ο ίδιος ο Δημήτρης: " Η επίθεση έγινε την Κυριακή 12/11/17 γύρω στις 13:00 ανάμεσα στις περιοχές Αιμιλιανού και Σιταρά του νομού Γρεβενών όπου όλη η παρέα (7 άτομα και 3 σκυλιά) είχαμε πάει για κυνήγι αγριόχοιρου. Τα σκυλιά είχαν σηκώσει ένα καπρί και το κυνηγούσαν, όταν ξαφνικά η καταδίωξη διακόπηκε (το έβλεπα στο Gps) επικράτησε μια ταραχή και πολύ σύντομα τα 2 από τα 3 σκυλιά γύρισαν πίσω φοβισμένα ενώ το ένα είχε αίματα πάνω του και πληγές από δαγκωνιές στον αυχένα και στην ράχη. 


Αμέσως καταλάβαμε ότι τα σκυλιά έπεσαν σε λύκους, ενώ το Gps έδειχνε την Ράπα ακίνητη !!! 
Το κυνήγι διακόπηκε και ξεκινήσαμε να βρούμε την σκύλα. Πρώτος έφτασα εγώ που είχα και το Gps αν και άργησα λίγο γιατί ήταν πεσμένη κάτω και μάλλον η κεραία του κολάρου ακουμπούσε στο χώμα, οπότε είχε απόκλιση 50 μέτρα. Τελικά την εντόπισα μέσα στα κέδρα στα χάλια που βλέπετε στην φωτογραφία ενώ τριγύρω εντοπίσαμε τα ίχνη 2 λύκων."
Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού (γεγονός που απευχόμαστε) παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο. Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει η Κ.Ο.Μ.Α.Θ !!! 

Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:
1. Ημερομηνία/ώρα
2. Περιοχή που συνέβη το περιστατικό
3. Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν
4. Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν
5. Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά
6. Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια: