ΣΙΝΕ

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ Ο ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑΣ ΠΟΥ ΤΗΝ «ΣΚΟΤΩΣΕ» Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ

«ΠΟΛΕΜΗΣΕΣ ΣΑΝ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΗΘΕΛΑΝ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥΣ»

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ Ο ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑΣ ΠΟΥ... ΤΗΝ «ΣΚΟΤΩΣΕ» Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟ ΓΙΟ ΤΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ


Έδωσε μαζί μας μια μάχη άνιση. Πολέμησε σαν λιοντάρι στο δικαστήριο όπου οι καλοπληρωμένοι νομικοί σύμβουλοι του σχολείου της την καθύβριζαν και την ειρωνεύονταν. Πολέμησε και στα στημένα υπηρεσιακά συμβούλια των διορισμένων από την τότε ηγεσία του υπουργείου Παιδείας » δημόσιων λειτουργών», που εκτέλεσαν εν ψυχρώ διατεταγμένη υπηρεσία και απελυσαν τη Φώφη ελλείψει επαρκών στοιχείων.

Έχασε τη δουλειά της και ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα ψυχικά και συναισθηματικά, όμως την κέρδισε η δημόσια εκπαίδευση και τα παιδιά στην Κόρινθο είναι τυχερά που την είχαν καθηγήτριά τους. Και λίγο μετά μαζί μας πανηγύρισε την κατάρρευση ενός απολυταρχικού καθεστώτος στην ιδιωτική εκπαίδευση. Η νίκη αυτή ήταν σε μεγάλο βαθμό δική της! Γιατί η Φώφη αποτέλεσε εμβληματική φυσιογνωμία αντίστασης, απέναντι στο νεοφιλελεύθερο σχέδιο άλωσης της παιδείας από τις δυνάμεις της αγοράς.. Γιατί έδωσε κουράγιο και ψυχή σε χιλιάδες ανθρώπους να παλέψουν μαζί της για ένα καλύτερο σχολείο, για μια καλύτερη εκπαίδευση. Γιατί μπορεί τα συστημικά μέσα ενημέρωσης να έκρυψαν την ιστορία της, αλλά πολλοί συνειδητοποιημένοι προοδευτικοί πολίτες την έμαθαν από χιλιάδες δημοσιεύσεις σε μπλογκς και σόσιαλ μίντια. Έβγαλε τα συμπεράσματά του ο κόσμος αυτός και χρησιμοποίησε δημιουργικά την οργή του στέλνοντας αυτούς που ήθελαν τη Φώφη και όλους εμάς στη χωματερή της ιστορίας.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευλογία φεύγοντας να αφήνεις πίσω σου ένα ίχνος. Ένα σημάδι που δείχνει ότι το σύντομο πέρασμά σου από τη ζωή δεν ήταν μάταιο. Και η Φώφη άφησε αυτό το σημάδι στη σκέψη μας, στη ψυχή μας και στη καρδιά μας. Ένα σημάδι που πάντα θα μας θυμίζει ότι για να αρχίσει ένας αγώνας δεν χρειάζονται πολλά υλικά. Μόνο μια Ευφροσύνη χρειάζεται με το θάρρος της για το πάθος και το δίκιο για την αλήθεια. Ένα πάθος που μεταδίδεται σαν φωτιά σε χιλιάδες. Υποσχόμαστε εδώ σήμερα ότι αυτή τη φλόγα σου θα την κρατήσουμε ζωντανή. Καλό σου ταξίδι…»

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ – ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: