ΣΙΝΕ

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Γιατί τα χρωματιστά κουνουπίδια είναι 100 φορές καλύτερα από το λευκό! – Εσύ το γνωρίζεις;

Αν και δεν είναι η αγαπημένη τροφή των περισσότερων, το κουνουπίδι έχει αδιαμφισβήτητη θρεπτική αξία.

Παρόλο που έχει συνδεθεί με δίαιτες και διατροφές, είναι πλούσιο σε...

βιταμίνη C, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βοηθά στην οικοδόμηση ενός ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος, προλαμβάνει τη γήρανση του δέρματος και βοηθά στην επούλωση των πληγών.

Το κουνουπίδι έχει υψηλή διατροφική αξία και η κατανάλωσή του μπορεί να προστατεύσει από διάφορες ασθένειες της καρδιάς, αλλά και από τον καρκίνο.

Ωστόσο, δεν υπάρχει μόνο το γνωστό λευκό κουνουπίδι που όλοι γνωρίζουμε αλλά και πορτοκαλί, πράσινο και μοβ!

Αυτό το διάστημα τα λευκά κουνουπίδια μπαίνουν λίγο στο περιθώριο καθώς τα κουνουπίδια «του ουράνιου τόξου», όπως ονομάζονται, κερδίζουν έδαφος και κάνουν αισθητή την παρουσία τους στα σούπερ μάρκετ.

Τα πολύχρωμα κουνουπίδια είναι σχετικά καινούριες παραλλαγές του κοινού κουνουπιδιού και καλλιεργούνται ευρέως σε χώρες κυρίως του εξωτερικού.

Μάλιστα το πορτοκαλί χρώμα οφείλεται στην μεγάλη περιεκτικότητα του λαχανικού σε καροτένιο καθώς και μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α, ακόμα και 100 φορές παραπάνω από τα κοινά κουνουπίδια που βοηθά στην καλή υγεία της επιδερμίδας. Γι΄ αυτό τον λόγο τυγχάνουν μεγάλης αποδοχής από το καταναλωτικό κοινό.

Εκτός βέβαια από τα πορτοκαλί κουνουπίδια, υπάρχουν και τα μοβ, το χρώμα των οποίων οφείλεται στην παρουσία της ανθοκυανίνης, που συντελεί στην πρόληψη καρδιακών παθήσεων επιβραδύνοντας την πήξη του αίματος. Αυτό από μόνο του, καθιστά και αυτή την συγκεκριμένη παραλλαγή κουνουπιδιού, ιδιαίτερα υγιεινή για τον οργανισμό μας.

Επίσης ένα ακόμα θετικό στοιχείο είναι ότι διατηρούν το χρώμα τους ακόμη και μετά το μαγείρεμα και αυτό τα κάνει αρκετά θελκτικά. Οι καταναλωτές πλέον αναζητούν νέες εμπειρίες στα πιάτα τους και τα πολύχρωμα κουνουπίδια μπορούν να το πετύχουν αυτό.

Ωστόσο προσέξτε: Ο πρώτος και βασικότερος τρόπος που θα μειώσει την άσχημη μυρωδιά όταν το μαγειρεύετε είναι να αποφύγετε να το «παραμαγειρέψετε». Ο καλύτερος τρόπος για να το μαγειρέψετε είναι στον ατμό ή να το σοτάρετε.

Οπότε βάλτε χρώμα στο πιάτο σας και δώστε μια ευκαιρία στα πολύχρωμα κουνουπίδια!

bovary.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: