ΣΙΝΕ

Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Οι ελληνικές «απώλειες του 2017 (εικόνες – video)

Ο χώρος των ελλήνων σκηνοθετών έγινε φτωχότερος φέτος
Ο Μάιος του 2017 στιγματίστηκε από τον θάνατο του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Μπορεί το 2017 να...

μην απέκτησε τη διαβόητη φήμη του 2016 ως «Έτος Θανάτων», ωστόσο δεν ήταν λίγοι οι καλλιτέχνες, οι δημοσιογράφοι και οι πολιτικοί που «έφυγαν» από τη ζωή κατά το έτος αυτό.

Η χρονιά ξεκίνησε με τη σημαντική απώλεια του μεγάλου σκηνοθέτη Σπύρου Ευαγγελάτου.

Τον Φεβρουάριο, ο χώρος των ελλήνων σκηνοθετών έγινε ακόμη φτωχότερος με τον θάνατο του Νίκου Κούνδουρου, σε ηλικία 90 ετών. Τον ίδιο μήνα έφυγε από τη ζωή και ο κορυφαίος έλληνας ζωγράφος Δημήτρης Μυταράς, σε ηλικία 83 ετών, ενώ ο μήνας έκλεισε με τη μεγάλη απώλεια του διαχρονικά δημοφιλέστατου Λουκιανού Κηλαηδόνη.

Τον Απρίλιο πέθανε ο κωμικός ηθοποιός Στάθης Ψάλτηςσκορπώντας τη θλίψη στις χιλιάδες θαυμαστών του σε όλη τη χώρα. Τον ίδιο μήνα «έφυγε και ο κιθαρίστας Αλέκος Καρκαντάς.

Ο Μάιος του 2017 στιγματίστηκε από τον θάνατο του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, λίγο πριν ο ίδιος κλείσει έναν αιώνα ζωής. Τον ίδιο μήνα έχασε τη ζωή του και μουσικός Θοδωρής Παυλάκος σε ηλικία 57 ετών, αλλά και η ηθοποιός Μαίρη Τσώνη σε ηλικία μόλις 30 ετών.

Τον Ιούνιο πέθανε ο δημοσιογράφος και ιδρυτής της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας thepressproject.gr, Κώστας Εφήμερος, σε νεαρή ηλικία, ύστερα από μάχη με τον καρκίνο, αλλά και η παρουσιάστρια Νανά Καραγιάννη, που πάλευε για χρόνια με τη νευρική ανορεξία. Τον ίδιο μήνα η ηθοποιός Καίτη Παπανίκα και ο σεναριογράφος Λευτέρης Καπώνης, έφυγαν από τη ζωή. Τέλος, την τελευταία του πνοή άφησε τον Ιούνιο του 2017 ο Νίκος Αντωνιάδης, τραγουδιστής των Strangers που μεσουράνησε τη δεκαετία του 1960.

Τον Ιούλιο, έφυγε από τη ζωή ο δημοφιλής τραγουδιστής του λεγόμενου «Νέου Κύματος» Γιάννης Καλατζής στα 74 του, η ηθοποιός Ζωή Φυτούση στα 83 της, και ο συγγραφέας Κώστας Μουρσελάς, στα 85.


Ο Αύγουστος έφερε μαζί του δύο τραγικές εξελίξεις για τον χώρο της Τέχνης. Ήταν ο μήνας που θα έπαιρνε μαζί του τη μεγάλη τραγουδίστρια του Νέου Κύματος Αρλέττα στα 72 της, ενώ τον ίδιο μήνα θα έφευγε από τη ζωή και η Ζωή Λάσκαρη.

Ο Σεπτέμβρης μπήκε με τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου της τραγουδίστριας Έλενας Κυρανά. Ακολούθησε, στα 73 της, η θρυλική Μπέμπα Μπλανς, ο «Mr. Κουίντα» Μπάμπης Μουτσάτσος, ο τραγουδιστής και μπουζουξής Δημήτρης Τσαουσάκης, ο τραγουδιστής Γιάννης Ριτσώνης και η γνωστή ηθοποιός Σοφία Ολυμπίου.

Ο Μανώλης Κακλής, σπουδαίος καλλιτέχνης της Κρητικής μουσικής, έφυγε στα 72 του, τον Οκτώβρη. Τον ίδιο μήνα χάσαμε την ηθοποιό και στιχουργό Βέτα Μπετίνη, τον Βαγγέλη Κιτσικόπουλο των Olympians, τον ηθοποιό Μάνο Σταλάκη, τη συγγραφέα Λούλα Αναγνωστάκη, τον δημοσιογράφο και στιχουργό Κώστα Βλουτή, ενώ το ελληνικό τραγούδι θρήνησε και τον θάνατο του Γιώργου Σαρρή, σε ηλικία 69 ετών, στις 13 Οκτωβρίου.

Ο Νοέμβρης έφερε το θάνατο του ηθοποιού Βασίλη Μαυρομάτηκαι του δημοσιογράφου και πολιτικού Γιάννη Καψή. Πέθανε, επίσης, ο Αντώνης Στεφανίδης των Vikings και ο Τάκης Ανδρούτσος των Πελόμα Μποκιού.

Με πληροφορίες από ogdoo.gr


Ανασκόπηση από το altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: