ΣΙΝΕ

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Τραγωδία στη Βασιλίτσα: 30χρονος έχασε τη ζωή του από χιονοστιβάδα

Επί δυο ώρες οι γιατροί στο νοσοκομείο κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες ανάνηψης
Τα υπόλοιπα τέσσερα άτομα είναι καλά στην υγεία τους

Έχασε τη μάχη με τη ζωή ο...

30χρονος άνδρας που παρασύρθηκε από χιονοστιβάδα στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας Γρεβενών, την ώρα που έκανε snowboard.

Οι γιατροί του νοσοκομείου Γρεβενών έκαναν προσπάθειες ανάνηψης χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα. Όπως μεταδίδει το kozanimedia.gr, ο νεαρός άντρας που έκανε snowboard με τους φίλους του είχε ήδη μεταφερθεί χωρίς να έχει τις αισθήσεις του.

Το χρονικό της τραγωδίας
Το χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας ήταν κλειστό και ο νεαρός μαζί με μια παρέα πέντε φίλων από την Ελλάδα και το εξωτερικό έφθασαν το βράδυ της Πέμπτης σε ξενώνα του χιονοδρομικού κέντρου. Το πρωί κάνοντας πεζοπορία έφτασαν σε βουνοπλαγιά και ξεκίνησαν την κατάβασή τους με χιονοσανίδες. Στο σημείο εκείνο φαίνεται ότι υπήρξε κατολίσθηση που είχε ως αποτέλεσμα να τον παρασύρει.

Οι φίλοι του κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να τον απεγκλωβίσουν από τα χιόνια και με το ειδικό όχημα του χιονοδρομικού, που είχε φθάσει ήδη στο σημείο, ο νεαρός μεταφέρθηκε στο ασθενοφόρο που σταθμεύει μονίμως στις εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού κέντρου και ξεκίνησε αμέσως διακομιδή του στο νοσοκομείο Γρεβενών. Λίγη ώρα αργότερα τον παρέλαβε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όπου οι διασώστες έκαναν συνεχώς προσπάθειες για να τον κρατήσουν στην ζωή. 

Στο νοσοκομείο Γρεβενών είχε ήδη σημάνει συναγερμός και σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Παντελή Αλεξιάδη, οι γιατροί προσπάθησαν για πάνω από μια ώρα να τον επαναφέρουν στην ζωή. 

Όπως ανέφερε ο διοικητής του νοσοκομείου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο νεαρός δεν έφερε εξωτερικές κακώσεις στο πρόσωπο και στο σώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: