ΣΙΝΕ

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Μητσοτάκης: Λαϊκισμός το φιλοδώρημα 400 ευρώ σε νέους ανέργους

«Δεν ξέρω αν έριξε η τρόικα την κυβέρνηση Σαμαρά, σίγουρα την έριξαν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-Χρυσή Αυγή»

«Αυτό είναι λαϊκισμός, αυτό δεν είναι μεταρρύθμιση. Αυτό είναι ένα...

φιλοδώρημα, δεν είναι οι βαθιές αλλαγές που περιμένουν σήμερα οι νέοι από μια αποτελεσματική Κυβέρνηση. Εμείς δεν θα κουραστούμε να μιλάμε για το πώς θα πάμε από μια οικονομία των επιδομάτων σε μια οικονομία των ευκαιριών, ακριβώς το ίδιο πράγμα το οποίο έκανε η Κύπρος» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, σε παρέμβασή του κατά το 11ο συνέδριο της ΝΔ, με αφορμή τα όσα επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Χάρης Γεωργιάδης για την έξοδο της Κύπρου από τα μνημόνια, αλλά και τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για τη χορήγηση επιδόματος 400 ευρώ σε νέους ανέργους 18-24 ετών.

Πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης σχετικά με πρόσφατη αναφορά του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση:

«Και δεν ξέρω τι εννοούσε ο Πρόεδρος της Βουλής όταν μας είπε ότι την προηγούμενη Κυβέρνηση την έριξε η Τρόικα. Εγώ ξέρω ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση έπεσε επειδή ο κ. Τσίπρας, ο κ. Καμμένος, ο κ. Κουβέλης και η Χρυσή Αυγή δεν συμφώνησαν στην εκλογή του κ. Δήμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας, όχι γιατί δεν τον θεωρούσαν κατάλληλο υποψήφιο, αλλά διότι έκριναν ότι, με αυτόν τον τρόπο, έπρεπε να διακόψουν το έργο της προηγούμενης Κυβέρνησης».

Όπως ανέφερε επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ, «το μήνυμα της κυπριακής κρίσης είναι σαφές και εξαιρετικά επίκαιρο για το τι πρέπει να συμβεί και στη χώρα μας. Η Κύπρος αντιμετώπισε την κρίση αυτή με ωριμότητα, με συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων, με ανάληψη της ευθύνης για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων (…) Και οι μεταρρυθμίσεις οι οποίες προωθήθηκαν ήταν πραγματικές, δομικές μεταρρυθμίσεις. Δεν ήταν μεταρρυθμίσεις του τύπου δίνω 400 ευρώ στους νέους 18 έως 24 χρόνια για να περάσουν καλύτερα Χριστούγεννα και να θεωρήσουν ότι με αυτόν τον τρόπο έρχεται η ελπίδα στη νέα γενιά».


Άνοιγμα σε Γεννηματά και Θεοδωράκη έκανε ο Μητσοτάκης
Κατά την ομιλία του στο 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

Ειδική αναφορά στην Φώφη Γεννηματά και στον Σταύρο Θεοδωράκη έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ κατά την ομιλία του στο 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Απευθυνόμενος προς την κ. Γεννηματά είπε: “Ο χώρος που εκπροσωπείς ήταν ο ιστορικός αντίπαλος της ΝΔ, όμως η εθνική ανάγκη μας έφερε πλάι πλάι, συμμάχους απέναντι στην μεγαλύτερη πρόκληση. Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου κράτησε την χώρα στη ΕΕ και άνοιξε τον δρόμο για την έξοδο από την κρίση. Βάλαμε στην άκρη όσα μας χώριζαν και προτάξαμε όσα μας ένωναν. Εξακολουθούμε να έχουμε διαφορές αλλά πιστεύω και ελπίζω ότι θα συμφωνήσουμε στις μεταρρυθμίσεις”.

Αναφερόμενος στο Ποτάμι είπε: “Το Ποτάμι αποτέλεσε και αποτελεί χώρο μεταρρυθμιστικό, συνεπή και υπεύθυνο”.

Συνεχίζοντας είπε: “Το βάρος της ευθύνης είναι μεγάλο. Η κοινωνία δυσπιστεί. Τα ψέματα η ανικανότητα η αλαζονεία της χειρότερης κυβέρνησης δηλητηριάζουν την κοινωνία. Εμείς έχουμε χρέος να ενώσουμε όλους τους Έλληνες, να τους μιλήσουμε και να τους πείσουμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος. Δεν είμαστε καταδικασμένοι από τη μοίρα μας να ζούμε στην ανέχεια. Η μεγάλη πολιτική αλλαγή έρχεται. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Ο κ. Τσίπρας δεν αξίζει άλλη ευκαιρία. Του δόθηκε δύο φορές να κυβερνήσει και απέτυχε οικτρά, το λογαριασμό των ψεμάτων τον πληρώνει ο ελληνικός λαός. Απέναντι έχουμε ένα καθεστώς. Ας καταλάβει ο κ. Τσίπρας ότι αντέχουμε όση λάσπη και αν πετάξει. Η μεγάλη πρόκληση είναι να πείσουμε τους πολίτες να μας εμπιστευτούν να αλλάξουμε την Ελλάδα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: