ΣΙΝΕ

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

7ο Προσυνέδριο Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη

Κυριάκος Μητσοτάκης: Προσωπική μου δέσμευση η διερεύνηση του σκανδάλου Τσίπρα-Καμμένου

Ευθεία επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού και του υπουργού Αμυνας εξαπέλυσε ο...

Κυριάκος Μητσοτάκης, από το προσυνέδριο της Θεσσαλονίκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι δεν πρόκειται για ένα αλλά για δύο σκάνδαλα Τσίπρα Καμμένου. “Έχουμε δύο σκάνδαλα. Το πρώτο, γιατί μεσολάβησε ένας μεσάζοντας που χάλασε τη δουλειά και έχασε η χώρα 66 εκ ευρώ και το δεύτερο είναι η συγκάληψη του πρώτου σκανδάλου.

Πώς ο πρωθυπουργός και ο υπουργός άμυνας κατέθεσαν στη βουλή έγγραφα η γνησιότητα των οποίων αμφισβητείται; ”αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης που επεσήμανε ότι η υπόθεση θα διερευνηθεί μέχρι τέλους.“ Ακόμα και αν αυτή η βουλή επιχειρήσει να συγκαλύψει αυτή την υπόθεση, δεσμεύομαι η επόμενη βουλή να διερευνήσει την υπόθεση και να διερευνηθούν οι ευθύνες όλων, όσο ψηλά και αν βρίσκονται” είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ, σημειώνοντας ότι υπήρξε κατάφωρη παραβίαση του νόμου περί μεσαζόντων, αφήνοντας παράλληλα ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο σύστασης εξεταστικής επιτροπής.


Πολιτική εξαπάτηση με τους πλειστηριασμούς
Ειδική αναφορά ο κ.Μητσοτάκης έκανε στους πλειστηριασμούς, χαρακτηρίζοντας τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο συγκεκριμένο ζήτημα ως την “μεγαλύτερη εξαπάτηση της κυβέρνησης Τσίπρα Καμμένου.

“Αναφορικά με τους πλειστηριασμούς, από το κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη πήγαμε στο πλειστηριασμοί είναι ευλογία. Πρόκειται για την μεγαλύτερη εξαπάτηση μιας κυβέρνησης. Είναι αδιανόητο οι πλειστηριασμοί να μην ξεκινούν από τα ποιο ακριβά ακίνητα εκείνων που έβγαλαν τα χρήματα στο εξωτερικό και είναι ευθύνη της κυβέρνησης να τους βρει.”

Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μέλος της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης , κλείνοντας τον κύκλο των προσυνεδριακών διαδικασιών, στη Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποιήθηκε το έβδομο προσυνέδριο με θέμα τον “νέο πατριωτισμό”.

“Το θέμα του νέου πατριωτισμού έχει εθνική διάσταση, τι σημαίνει; Είναι ο πατριωτισμός της αλήθειας και της ευθύνης που είναι απέναντι σε λαικιστές και εκπροσώπους ανέξοδου εθνικισμού. Η ΝΔ είναι η παράταξη της εθνικής ευθύνης, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, γιατί ήξερε ότι η Ελλάδα θα έμπαινε σε ασφαλές αγκυροβόλιο και αποδείχτηκε η σημαντικότερη επιλογή της μεταπολίτευσης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έβαλε το δικό του λιθαράκι, υπογράφοντας την συνθήκη του Μάαστριχτ ενώ προχώρησε και την ελληνοτουρκική προσέγγιση.
“Ο Κώστας Καραμανλής με θάρρος στο Βουκουρέστι οριοθέτησε την εθνική γραμμή της χώρας για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων” τόνισε ο κ.Μητσοτάκης, που καταχειροκροτήθηκε από τους συμμετέχοντες.

Η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι το κακό παιδί της Ευρώπης, πρέπει να αξιοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα για να βρει τη θέση που της ταιριάζει σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Η Ελλάδα πρέπει να διαφυλάττει τα σύνορά της και να μην αναγκαζόμαστε όπως εγώ προχθές πηγαίνοντας στο Στρασβούργο μέσω Φρανκφούρτης, να υπαγόμαστε σε έλεγχο διαβατηρίων σε γερμανικό έδαφος εντός ζώνης Σέγκεν” είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε την ανάγκη η Ελλάδα να καταστεί ενεργειακός κόμβος, μια πολιτική που ξεκίνησε η ΝΔ και αναγκαστικά συνέχισε η σημερινή κυβέρνηση, όπως επεσήμανε.

“Οσο αλλάζει η Ευρώπη, πρέπει να είμαστε στην πρώτη ταχύτητα της Ε.Ε. Ισυχρή Ελλάδα σε μια ισχυρή Ευρώπη, είναι η κεντρική γραμμή της ΝΔ” ήταν το μήνυμα που έστειλε από την Θεσσαλονίκη, τασσόμενος υπέρ της σύσφιξης των σχέσεων με το Ισραήλ και την Αίγυπτο, ενώ αναφέρθηκε και στην επικείμενη επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στη χώρα μας.

“Να καλωσορίσω την επίσκεψη Ερντογάν στην πατρίδα μας. Η επίσκεψη αυτή να παράγει ουσιαστικά αποτελέσματα στη βελτίωση του κλίματος και να μην αναλωθεί σε φωτογραφικά ενσταντανέ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι θα πρέπει να δούμε και τη στρατιωτική θητεία, όχι για τη διάρκειά της, αλλά τους τρόπους με τους οποίους οι θα αποκτούν δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν στη ζωή τους.

“Να ευχαριστήσω τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, δεν υπηρετούν μόνο την πατρίδα και τιμούν το εθνόσημο, αλλά έχουν και κοινωνικό ρόλο.
Δεσμεύομαι οι δικαστικές αποφάσεις για τα αναδρομικά τους, όταν μπορούμε δημοσιονομικά θα τηρηθούν στο ακέραιο από τη ΝΔ” ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης.

“Δεν μας αξίζει η σημερινή Ελλάδα, θα πρέπει να βάλουμε τον πήχη των προσδοκιών μας πολύ ψηλά. Δεν μας αξίζει αυτή η κυβέρνηση και χρέος της ΝΔ είναι να τολμήσει να κάνει όλες τις αλλαγές που χρειάζονται” ήταν η φράση με την οποία ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του ο κ. Μητσοτάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: