ΣΙΝΕ

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Σε αργία ο πρώην νομάρχης Δ. Κουπτσίδης

Σε αργία τέθηκε με χθεσινή απόφαση του συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας, Βασίλειου Μιχελάκη, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Γρεβενών και...
πρώην νομάρχης και δήμαρχος, Δημοσθένης Κουπτσίδης, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Πρωϊνός Λόγος» Κοζάνης.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, που παρουσιάζει η ΕΡΤ Κοζάνης ο κ. Κουπτσίδης τίθεται «σε κατάσταση αργίας, διότι πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις του σχετικού άρθρου, για το αμετάκλητο παραπεμπτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Δυτικής Μακεδονίας».

Ο κ. Κουπτσίδης, που κατηγορείται για εικονικά έργα της περιόδου 2008-2010, όταν ήταν νομάρχης Γρεβενών, παραπέμπεται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Δυτικής Μακεδονίας με Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Δυτικής Μακεδονίας που κατέστη αμετάκλητο, ενώ διατηρούνται οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν το 2015 από την Ανακρίτρια Γρεβενών.

Συγκεκριμένα η υπόθεση αφορά τις απευθείας αναθέσεις των έργων: ανάπλασης των γηπέδων: Αγίου Γεωργίου, Αγίου Κοσμά Μηλιάς και Περιβολίου, όπως επίσης του Ιερού Ναού της Ιτέας και της τσιμεντόστρωσης δρόμου στο Τριφύλλι. Στην υπόθεση αυτή, φέρεται το Δημόσιο να έχει ζημιωθεί έως και με 41.000 ευρώ, καθώς, σύμφωνα με το βούλευμα δεν έχει ταυτοποιηθεί η εκτέλεσή τους από τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ.

Στην υπόθεση αυτή, που σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Κοζάνης αναμένεται να εκδικαστεί τον Μάρτιο, υπάρχει και κατηγορία της απλής συνέργειας για τον εργολάβο επιχειρηματία, στον οποίο είχε ανατεθεί η εκτέλεση των έργων.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης


Δεν υπάρχουν σχόλια: