ΣΙΝΕ

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Το τέρας του Λοχ Νες εμφανίστηκε στην Μεγάλη Πρέσπα

Ένα βίντεο κατέγραψε τη στιγμή που ένα μυστηριώδες πλάσμα εντοπίστηκε στη Μεγάλη Πρέσπα.
Στο στιγμιότυπο διακρίνεται κάτι σαν κεφάλι με μακρύ λαιμό να βγαίνει από το νερό. Μάλιστα κάποιοι αναρωτιούνται αν το τέρας του Λοχ Νες...
πήγε στην Πρέσπα για χειμερινή εκδρομή.

Το πρόσφατο βίντεο έχει εξάψει τη φαντασία διαφόρων ομάδων που μαζί με δημοσιογράφους, και με επικεφαλής τον συνταξιούχο καθηγητή γεωγραφίας, Sima Jonoski, έχουν αρχίσει τις έρευνες.

Παρόλα αυτά δεν κατάφεραν να δουν κάποιο περαιτέρω σημάδι του πλάσματος στην περιοχή που εθεάθη, κοντά στο τουριστικό χωριό Pretor της Αλβανίας.

Πολλοί ντόπιοι πιστεύουν στον θρύλο του τέρατος, όμως άλλοι είναι βέβαιοι ότι πρόκειται για γιγάντιο γατόψαρο.

Ο Jonoski γνωρίζει καλά την περιοχή, καθώς ήταν ο πρώτος που έτρεξε σε βοήθεια το 1970, όταν βυθίστηκε αλβανικό πλοίο στη Μεγάλη Πρέσπα με αποτέλεσμα να πνιγούν πολλά παιδιά

«Ανακάλυψα ότι οι δύτες που έψαχναν τα σώματα των παιδιών βγήκαν έξω τρομοκρατημένοι έχοντας δει ένα μεγάλο γατόψαρο 
Φοβήθηκαν τόσο που σταμάτησαν να ψάχνουν. Νομίζω όμως ότι ήταν ένα από αυτά τα γατόψαρα που βλέπουν συχνά οι Έλληνες ψαράδες. Μερικά πράγματα που συμβαίνουν στην Πρέσπα, δεν συμβαίνουν σε άλλες λίμνες», ανέφερε.

«Όταν ήμουν καθηγητής το 1976 είδα μία τεράστια στήλη νερού να υψώνεται κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα και να μοιάζει με μανιτάρι. Καταδύθηκε μετά από 10 με 15 λεπτά», πρόσθεσε.

Πριν από πέντε χρόνια ένα άλλο βίντεο λέγεται ότι έδειχνε ένα παρόμοιο πλάσμα να έχει καταγραφεί στην ελληνική πλευρά της λίμνης.

Σημειώνεται ότι η Μεγάλη Πρέσπα «βρέχει» εκτός από την Ελλάδα, την Αλβανία και τα Σκόπια.

seleo

Δεν υπάρχουν σχόλια: