ΣΙΝΕ

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Βγάλτε Αμέσως Αυτή τη Συσκευή Από το Πολύπριζο. Είναι η Δεύτερη Αιτία Θανάσιμων Πυρκαγιών Μέσα στο Σπίτι

Οι θερμαντήρες χώρου είναι η δεύτερη αιτία θανάσιμων πυρκαγιών στο σπίτι. Είναι μια συγκλονιστική αλήθεια, δεδομένου ότι πολλοί από εμάς βασιζόμαστε σε...
αυτές τις βολικές μικρές συσκευές για να θερμανθούμε στους μικρούς χώρους τους χειμερινούς μήνες.

Όταν όμως οι θερμαντήρες χώρου δεν χρησιμοποιούνται σωστά, μπορούν να γίνουν ο χειρότερος εφιάλτης του πυροσβέστη. Η Tricia Roberts, μας δίνει μια πραγματική εικόνα για την εμπειρία της με αυτές τις επικίνδυνες συσκευές.

«Όταν βλέπουμε ηλεκτρικές πυρκαγιές (που προκαλούνται από θερμαντήρες χώρου), συχνά είναι ο «ασθενέστερος κρίκος» σε ολόκληρη την ηλεκτρική αλυσίδα», λέει η Roberts. «Συνήθως είναι ένα καλώδιο προέκτασης.»

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι σχεδόν όλα τα πολύμπριζα ή τα καλώδια επέκτασης δεν έχουν την ικανότητα να διαχειριστούν συσκευές που παράγουν τόσο μεγάλη ισχύ.

Αυτό σημαίνει, ότι όταν ο χρήστης δεν δίνει την ίδια προσοχή τόσο στο καλώδιο όσο και στη τάξη του θερμαντήρα, μπορεί να προκύψει μια καταστροφική κατάσταση.

Τώρα, δεν λέμε ότι πρέπει να πετάξετε τον αγαπημένο σας θερμαντήρα χώρου στα σκουπίδια – θέλουμε απλώς να βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε καθένα από αυτές τις οδηγίες πριν το συνδέσετε την επόμενη φορά:
• Ποτέ μην αφήνετε τον θερμαντήρα χώρου χωρίς επιτήρηση

• Μην κοιμάστε όταν λειτουργεί ένας θερμαντήρας χώρου

• Αν αποφασίσετε να συνδέσετε έναν θερμαντήρα χώρου, μην τον τροφοδοτείτε με καλώδιο επέκτασης

• Κρατήστε τον θερμαντήρα σε απόσταση τουλάχιστον τριών μέτρων από όλα τα έπιπλα, κουβέρτες, ρούχα, κουρτίνες ή άλλα εύφλεκτα υλικά.

Ασφαλείς και οικονομικοί τρόποι για να κρατήσετε το σπίτι σας ζεστό:Η διατήρηση του σπιτιού σας ζεστού κατά τη διάρκεια αυτών των παγωμένων χειμωνιάτικων μηνών έχει να κάνει περισσότερο με την παγίδευση της θερμότητας, παρά με τη δημιουργία περισσότερης από αυτή.

Περιηγηθείτε στο σπίτι σας και σημειώστε τις μη μονωμένες περιοχές, όπως ο χώρος ανάμεσα στην πόρτα και το πάτωμά σας, καθώς και κάθε λεπτό παράθυρο.

Για να μονώσετε τις πολύ ψηλές πόρτες σας, συνιστούμε είτε να βάλετε επένδυση είτε να φτιάξετε τη δική σας. Η προσθήκη αυτή στα δωμάτια θα σας βοηθήσει με το να μη διαφύγει η θερμότητα από το χώρο.

Όσον αφορά στα λεπτά παράθυρα, καλύψτε τις εσωτερικές πλευρές με περιτυλίγματα με φυσαλίδες τους ψυχρότερους μήνες.

Για να δείτε μια προσομοίωση ενός θερμαντήρα χώρου να παίρνει φωτιά, παρακολουθήσετε το παρακάτω βίντεο.
Source: Fire department shares space heater safety reminders as temperatures get colder by KSHB on Rumble

Δεν υπάρχουν σχόλια: