ΣΙΝΕ

Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

Ιερόδουλη γέννησε και επέστρεψε στη δουλειά της μισή ώρα μετά

Ένα σοκαριστικό παράδειγμα της απελπισίας και της εξαθλίωσης που βιώνουν πολλές ιερόδουλες στη Βρετανία αποκάλυψε η...
αστυνομία στην πόλη Χαλ της βόρειας Αγγλίας:

Μια πόρνη βγήκε στην «πιάτσα» μόλις μισή ώρα αφότου γέννησε! Η αστυνομικίνα Τζάκι Φέρμπανκς, που εργάζεται εδώ και πάνω από μια δεκαετία σε πρόγραμμα υποστήριξης και αλληλεγγύης προς τις ιερόδουλες της οδού Hessle μίλησε στην τοπική εφημερίδα Hull Daily Mail για τα βάσανα και τον κοινωνικό στιγματισμό που υφίστανται: «Ορισμένες απ’ αυτές τις γυναίκες έχουν βιώσει στην παιδική τους ηλικία σεξουαλική και σωματική κακοποίηση. Τα κρούσματα βίας αποτελούν κομμάτι της καθημερινότητάς του και πολλές είναι άστεγες που αναγκάζονται να πουλούν τα κορμιά τους για να επιβιώσουν. Αρκετές πάσχουν από νοητικά προβλήματα και ψυχικές διαταραχές, πέραν από εκείνους που εξωθούνται στην πορνεία από φίλους και προαγωγούς.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι τα ναρκωτικά και πολλές απ’ αυτές τις γυναίκες κάνουν πιάτσα για να μπορέσουν να αγοράσουν την επόμενη δόση τους και των φίλων τους.

Μια γυναίκα έφερε στον κόσμο ένα μωρό και μέσα σε μισή ώρα επέστρεψε στην πιάτσα. Σε τόσο απελπιστική κατάσταση βρίσκονται κάποιες απ’ αυτές.»

Η Φέρμπανκς πρόσθεσε ότι ορισμένες ιερόδουλες δεν θέλουν βοήθεια καθώς απολαμβάνουν την προσοχή που τους δείχνουν οι πελάτες τους. «Το μεγαλύτερο πρόβλημά μας είναι ότι αυτές οι γυναίκες δεν έρχονται σε εμάς για να τις βοηθήσουμε. Έχουν τόσο χαμηλή αυτοεκτίμηση που απολαμβάνουν την προσοχή που τους δείχνουν και αυτό είναι πραγματικά θλιβερό. Είναι παγιδευμένες σε έναν φαύλο κύκλο, απ’ τον οποίο δεν μπορούν να εξέλθουν», λέει.

Στην πόλη της υπάρχουν περίπου 40 γυναίκες που εκδίδονται, οι περισσότερες ηλικίας 20-30 ετών, αν και ορισμένες είναι άνω των 60. Οι πελάτες τους προέρχονται από διάφορες κοινωνικές κάστες, εξασκούν διάφορα επαγγέλματα ή είναι άνεργοι.

Η μονάδα της Φέρμπανκς συνεργάζεται στενά με τις υπηρεσίας πρόνοιας. Η ίδια διαψεύδει εκείνους που υποστηρίζουν ότι οι ιερόδουλες ζουν από τα επιδόματα. Η δουλειά τους, λέει, είναι συχνά «η μοναδική πηγή του εισοδήματός τους».

«Ιστορίες σαν της Pretty Woman δεν υπάρχουν στη ζωή. Δεν υπάρχει κάποιος πλούσιος πελάτης που θα έρθει να τις βγάλει απ’ το βούρκο για να ζήσουν ευτυχισμένα μαζί…»

Tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια: