ΣΙΝΕ

Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Σάλος με την γυναίκα του Σουμάχερ! Τι κάνει ενώ είναι σε κώμα ο άνδρας της εδώ και χρόνια;

O θρύλος της Formula 1 και επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Michael Schumacher, δυστυχώς ζει ακόμη. Δυστυχώς...
περισσότερο για τον ίδιο, παρά για οιονδήποτε άλλο γύρω του.

Όπως ίσως θυμάστε ο M.Schumacher τραυματίστηκε ενώ έκανε σκι στις Γαλλικές Άλπεις στις 29/12/13. Μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο της Grenoble και υποβλήθηκε σε δυο βαριά χειρουργεία όπου διακυβεύονταν η ζωή του. Ένα περίεργο, άσχημο παιχνίδι της μοίρας τον κράτησε ζωντανό. Τον Απρίλιο του 2014 σύμφωνα με επίσημο ανακοινωθέν από την οικογένειά του, ο Schumacher έδειχνε σημάδια ενσυνείδησης και αφύπνισης.

Τον Ιούλιο του 2014 βγήκε από το νοσοκομείο της Grenoble και σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειάς του είχε βγει από το τεχνητό κώμα. Τελικά τον Οκτώβριο του 2014 μεταφέρθηκε στην οικεία του στις όχθες της λίμνης της Γενεύης που είχε διαμορφωθεί κατάλληλα για την νοσηλεία του. Έκτοτε η όποια θεραπεία του και βελτίωση της κατάστασής του συνεχίζονται εκεί. Η εκπρόσωπός του Sabine Kehm είπε το 2015 ότι βελτιώνεται η κατάστασή του ενώ ένας νομικός εκπρόσωπος τoυ Schumacher είπε σε δικαστήριο το 2016 ότι ο πελάτης του δεν μπορεί να περπατήσει.

Η θεραπεία του μέχρι σήμερα έχει υπερβεί σε κόστος τα 20 εκ. ευρώ. Όταν συνέβη το ατύχημα η περιουσία του οδηγού της F1, εκτιμιόταν κοντά στα 930 εκ. ευρώ. Οπότε μικρό το κακό. Προφανώς ένας κοινός θνητός στην κατάσταση του Schumacher δε θα είχε επιβιώσει λόγω κόστους, όσο ωμό κι αν ακούγεται αυτό.

“Η υγεία του Michael δεν είναι δημόσιο θέμα οπότε δεν χρειάζονται ανακοινώσεις” είπε πρόσφατα η Kehm. Σύμφωνα με το Ross Brawn μηχανικό του Schumacher και αγωνιστικό διευθυντή της F1, σήμερα, το Νοέμβριο του 2016 η οικογένεια ακόμη ήλπιζε, ότι η κατάσταση του Schumacher είναι αναστρέψιμη.

Πρακτικά μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο της Grenoble, δεν υπήρξε καμία ουσιαστική είδηση ή εξέλιξη στην κατάσταση του Schumacher. Τουλάχιστον απ’ όσα είναι γνωστά. Εδώ βρίσκεται κατά την άποψή μου το πρώτο λάθος της Corinna. Θα μπορούσε μια φορά το εξάμηνο ή το χρόνο να υπάρχει μια επίσημη ανακοίνωση από την οικογένεια που θα απέκλειε όλη την παραφιλολογία που έχει αναπτυχθεί γύρω από το θέμα. Φαινόμενα τύπου πωλείται σημερινή φωτογραφία του Michael, για ένα εκατομμύριο και άλλα πολλά, ανυπόστατα….

Ένα δεύτερο πιο σημαντικό θέμα είναι η διατήρηση του Schumacher στη ζωή. Προφανώς ο Γερμανός πρωταθλητής δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί και εξαρτάται από άλλους. Εκτιμώ ότι αν ο ίδιος μπορούσε να επιλέξει δε θα ήθελε για τον εαυτό του τέτοια ζωή.

Προφανώς τόσο η Corinna όσο και ο αδερφός του Ralf Schumacher δεν έχουν τις γνώσεις για να αξιολογήσουν την κατάσταση του Michael και να πάρουν οριστικές αποφάσεις. Επίσης είναι δύσκολο να εμπιστευτείς κάποιον που πληρώνεται για να “συντηρεί” μια τέτοια κατάσταση. Σάλος επικρατεί παγκοσμίως σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης γιατί η σύζυγος του έχει πάρει την απόφαση να τον κρατάει στην ζωή και να τον ταλαιπωρεί ενώ ο άνθρωπος στην ουσία δεν έχει καμία επαφή με το περιβάλλον! Μήπως εκμεταλλεύεται κάποια κατάσταση; Τα ερωτήματα είναι πολλά στα οποία καλείται να απαντήσει! Ευχή μας χρονιάρες μέρες είναι να τον λυπηθεί ο Θεός και να τον λυτρώσει. Ότι κι αν σημαίνει αυτό, είτε -μακάρι – να κάνει το θαύμα του και να τον επαναφέρει, είτε να τον πάρει κοντά του να τρέχουν μαζί με τον Ayrton στις πίστες του ουρανού. Ευχή μας το 2018 να λυτρωθεί από το μαρτύριό του ο Schumacher.


Δεν υπάρχουν σχόλια: