ΣΙΝΕ

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

«Ξεκόλλα από τα like στο Facebook και κάνε επιτέλους πέσιμο!»

Καλά τα like και το chat στο Facebook, αλλά ήρθε η ώρα να της την πέσεις.

Λογάς. Κάπου εκεί στα πέντε-έξι θα κατάλαβες ότι...

για να την πλησιάσεις θα πρέπει να της μιλήσεις, να της πεις κάτι. Το τι θα είναι αυτό είναι κάπως προσωπική υπόθεση: ξέρεις τα δυνατά σου σημεία, προσπαθείς να αποκρυπτογραφείς αυτό που κάθε γυναίκα λέει ότι είναι «ξεκάθαρο μήνυμα» αλλά στην πραγματικότητα είναι κάτι που μόνο εκείνη αντιλαμβάνεται ως τέτοιο, βλέπεις πού βρίσκεστε, πώς γνωριστήκατε και πράττεις ανάλογα.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες σημαντικές λεπτομέρειες που θα παραμένουν σημαντικές στο θέμα «μπλα-μπλα» είτε το κάνεις για πρώτη φορά είτε για 1000η, είτε βρίσκεσαι στο επίσημο δείπνο για την ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ είτε σε μυστικό street party σε κάποια υπόγεια διάβαση στη Συγγρού, είτε είσαι με γκρι φορμίτσα «μόνο για το σπίτι» και έχεις μπροστά σου κινητό ή laptop είτε τη συναντάς τυχαία μπροστά σου σε ένα μπαρ και μένεις ξερός.

Αστική ευγένεια, να ‘ούμε

Όχι κοίτα, υπάρχει η «ενόχληση» και η ενόχληση. Η τελευταία είναι αυτή που δείχνει έλλειψη τακτ ή ακόμα και αγένεια –ειδικά αν βρίσκεσαι σε δημόσιο χώρο χωρίς τον ελάχιστο βαθμό ιδιωτικότητας. «Ενόχληση» είναι αν σταθεί δίπλα στο μετρό και της μιλήσεις, αλλά ενόχληση είναι να τη δεις κάπου έξω, να φοράει ακουστικά και εσύ να πας να την σκουντήξεις για να αρχίσετε να μιλάτε. Και γενικά, αν είναι απασχολημένη εκείνη τη στιγμή με κάτι άλλο, καλό είναι να την περιμένεις. Και προφανώς μην μπεις στο κόπο να αξιολογήσεις αν αυτό το «άλλο» είναι κάτι σημαντικό ή όχι γιατί άκρη δεν πρόκειται να βγάλεις και το ξέρεις.

Παίξε την μπάλα που ξέρεις και ΜΠΟΡΕΙΣ no.1: H πρώτη ατάκα
Μεγάλη υπόθεση η ατάκα. Η πρώτη ατάκα, φυσικά, αλλά γενικά το πόσο ετοιμόλογος είσαι μέσα στη ροή της κουβέντας. Άντρες έχουν περάσει ώρες και ώρες μέχρι να βρουν αυτήν τη μία ατάκα που απαιτεί η περίσταση και να κάνουν την κίνηση τους (στο μεταξύ, η γυναίκα στην οποία υποτίθεται ότι θα προοριζόταν έχει φύγει περίπου κάνα δίωρο).

Ο χρυσός κανόνας είναι ο εξής ένας: Αν δεν είναι αυτό το δυνατό σου σημείο, μην προσπαθήσεις να εντυπωσιάσεις γιατί θα ακουστείς αλλόκοτος και ένα τεράστιο σύννεφο αμηχανίας θα έχει κάτσει πάνω από τα κεφάλια σας και άντε μετά να το διώξεις. Επίσης, μην επιστρατεύσεις χιλιοπαιγμένες και πολυκαιρισμένες ατάκες (ούτε καν σαν αστείο –δεν γέλασε κανείς). Στην καλύτερη θα φανείς βαρετός και προβλέψιμος και στη χειρότερη θα μοιάσεις με εκείνο τον θείο που σε κάθε οικογενειακό τραπέζι λέει «εγώ θα κάτω με τη νεολαία που είναι in».

Παίξε την μπάλα που ξέρεις και ΜΠΟΡΕΙΣ no.2: Ο διάλογος
Sequel του προηγούμενου που είναι ωστόσο ανώτερο του αρχικού. Προφανώς, δεν χρειάζεται να μιλάτε για ώρες (ιδανικό είναι να συμβεί και αυτό, αλλά, ξέρεις, υπάρχουν και τα ραντεβού για αυτές τις δουλειές, Κόναν). Εξίσου προφανώς όμως θα πρέπει να μπορείς να διατηρήσεις το διάλογο ζωντανό και ενδιαφέροντα μέχρι να πάρεις το τηλέφωνό της (ή έστω το όνομα της για να τη βρεις στο Facebook). Συνταγή δεν υπάρχει, αλλά ένα αστείο (καλό αστείο) θα πρέπει να το κάνεις και επίσης να δείξεις ότι ενδιαφέρεσαι να μάθεις πληροφορίες σχετικά με εκείνη.

Μίλα straight
Ξέρεις, η αμηχανία μπορεί να σε κάνει επιθετικό ή να μοιάζεις «και καλά» άνετος. Αλλά για να το πούμε όσο πιο απλά γίνεται, αυτό είσαι: και καλά (για άνετος ούτε λόγος). Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι παίζεις συνειδητά ή μη το παιχνίδι του «negging», δηλαδή πειράζεις ή την λες χαριτωμένα στη γυναίκα που έχεις απέναντί σου. Ναι, είναι απαραίτητο και αυτό, αλλά δεν υπάρχει λόγος να φανείς «εξυπνάκιας» ή über cool γιατί αυτό ακριβώς θα είσαι: «και καλά».

Θυμήσου ακόμα ότι στο «Κορίτσι που εξαφανίστηκε» οι Ben Affleck και Rosamud Pike, το ζευγάρι-ορισμός του negging, δεν είχαν καλά ξεμπερδέματα. Με άλλα λόγια, υπάρχει χαώδες κενό ανάμεσα στο «είμαι πνευματώδης, παίζω στα δάχτυλα του χεριού το χιούμορ και τον αυτοσαρκασμό και πειράζω το μυαλό της» και στο «τη γουστάρω αλλά το δείχνω λες και πηγαίνουμε ακόμα στο Λύκειο». Γι’ αυτό πρόσεξε μην πέσεις μέσα.

Απλά δεν σε γουστάρει
Την πλησιάζεις, μιλάτε για δύο λεπτά και δεν δείχνει ενθουσιασμένη. Σε αυτό το διάστημα, σου έχει υπενθυμίσει ήδη μία φορά ότι την διέκοψες από μια κουβέντα που είχε με τη φίλη της (το οποίο, για να δεις ότι με το μέρους σου είμαι, αρχηγέ, είναι τουλάχιστον εκνευριστικό ως δικαιολογία, δηλαδή, συγγνώμη, δεν ήρθα δα να σου πουλήσω και τάπερ, μανταμίτσα, να σε φλερτάρω θέλω, και τι σκατά μπορεί να είναι αυτό το τόοοοοσο σημαντικό που κουβέντιαζες χαχανίζοντας με τη φίλη σου μόλις πέντε λεπτά πριν; Λίγο έλεος δηλαδή) και στο τρίτο λεπτό της κουβέντας σου πετάει κάτι για το αγόρι της.

Είτε λέει αλήθεια είτε λέει ψέματα, δεν υπάρχει νόημα να επιμείνεις. Μην γίνεσαι πιεστικός γιατί θα γίνει και εκείνη αγενής. Ένας έξυπνος ελιγμός, είναι να συνεχίσεις για ένα-δυο λεπτά ακόμα την συζήτηση περί ανέμων και υδάτων, πετάς κάτι για τη δική σου κοπέλα (είτε έχεις είτε όχι) και αποχωρείς.

Με μέτρο τα κομπλιμέντα για το σώμα της

Τη βλέπεις και είναι κράμα Olivia Wilde και Andriana Sklenarikova. Πρώτον, λες να μην το ξέρει (εκτός και αν παίζεις μπάλα σε κατηγορίες «τσικό» όπου εκεί θα έχεις άλλα προβλήματα); Δεύτερον, λες να μην το έχει ξανακούσει (για εξαιρέσεις δες την παραπάνω παρένθεση); Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θέλει να το επιβεβαιώσει, όμως δεν γίνεται όλα σου το κομπλιμέντα να αφορούν την εξωτερική της εμφάνιση.

Όσο ενθουσιασμένος κι αν είσαι, όσο και το σώμα της σου δίνει γύρω τις 24.097 αφορμές για να το εκθειάσεις, μην ξεχνάς ότι απευθύνεσαι σε εκείνη –κι όχι στους κολλητούς σου- άρα κομμένα τα «-άρα» ακόμα και αν έχεις μπροστά σου κοπέλα με αναλογίες Βεργκάρα. Πόνταρε σε safe κομπλιμέντα για την εξωτερική της εμφάνιση (χαμόγελο, πρόσωπο, στιλ).

Η καλή ομάδα χτίζεται στην προετοιμασία
Ωραία, της μίλησες, πήγε καλά, πήρες τηλέφωνο και τώρα πρέπει να δουλέψεις για το επόμενο βήμα: να βγείτε οι δυο σας. Για το ραντεβού, όσο και αν σε ζορίζει η διαδικασία, θα πρέπει να προτείνεις κάτι. Καλό είναι να προτείνεις ένα μέρος με το οποίο νιώθεις οικεία ώστε να έχεις και λίγο την αίσθηση ότι παίζεις στην έδρα σου. Ναι, οικεία νιώθεις και στην καφετέρια στη γωνία που βλέπεις μπάλα, αλλά δεν εννοώ αυτό το «οικεία».

Από κει και πέρα, είναι ντόμπρο να ξεκαθαρίσεις από την αρχή αν θες απλά να περάσεις καλά ή αν ψάχνεις για κάτι πιο μόνιμο ή/και σοβαρό. Εφόσον είστε σε ίδιο μήκος κύματος, συνεχίζετε. Αν όχι, το αφήνεις. Τόσο απλά –χωρίς «μα-μου» και «ναι μεν αλλά».

ratpack.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: