ΣΙΝΕ

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Τι θα συμβεί αν τρώτε 15 αμύγδαλα τη μέρα;

Όλοι οι ξηροί καρποί είναι υγιεινοί και θρεπτικοί και όλοι οι διαιτολόγοι συστήνουν να τους προτιμούμε ως σνακ. Γιατί όμως τα αμύγδαλα ξεπροβάλλουν ανάμεσά τους ως το...
superfood που πρέπει να τρώμε κάθε μέρα;

Τα αμύγδαλα προσφέρουν άφθονα θρεπτικά συστατικά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνη, μονοακόρεστα λιπαρά και 37% της ημερήσιας ανάγκης σε βιταμίνη Ε – για να απαριθμήσουμε κάποια από αυτά.

Πόσα όμως αμύγδαλα πρέπει να τρώμε τη μέρα για να να ωφελούμαστε στο έπακρο;

Κλινική μελέτη αναφορικά με τη θρεπτική αξία και την επίδραση των αμυγδάλων στον οργανισμό μας έδειξε πως ο συγκεκριμένος καρπός μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της "καλής" HDL χοληστερόλης. Στη μελέτη, οι συμμετέχοντες που είχαν ήδη παρουσιάσει στεφανιαία νόσο κατανάλωναν 10 γρ. αμύγδαλα τη μέρα (ποσότητα που αντιστοιχεί σε 12-15 αμύγδαλα). Εκτός από τη βελτίωσης της χοληστερόλης, η μελέτη ανακάλυψε επίσης πως η συγκεκριμένη ποσότητα αμυγδάλων μπορεί να συμβάλει στη μείωση των τριγλυκεριδίων και της LDL χοληστερόλης. Τα αμύγδαλα βοήθησαν επίσης στον περιορισμό του δείκτη αθηρωμάτωσης, που σχετίζεται με χρόνια φλεγμονή και καρδιαγγειακά νοσήματα.

4 ακόμη λόγοι να τρώτε 10-15 αμύγδαλα κάθε μέρα


Θα παίρνετε μια "γερή" δόση αντιοξειδωτικών που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες γνωστό παράγοντα κινδύνου για καρκίνο, πρόωρη γήρανση και άλλα νοσήματα.

Η βιταμίνη Ε προστατεύει τις κυτταρικές μεμβράνες από τις φθορές, θωρακίζοντας τον οργανισμό σας από το Αλτσχάιμερ, τις καρδιοπάθειες και διάφορες μορφές καρκίνου.

Αν έχετε διαβήτη, τα αμύγδαλα είναι μια πολύ καλή τροφή. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και καλά λιπαρά ενώ έχουν μικρή ποσότητα υδατανθράκων. Επίσης περιέχουν υψηλή ποσότητα μαγνησίου, μετάλλου που είναι υπεύθυνο για περισσότερες από 300 διεργασίες στον οργανισμό, ανάμεσά τους τον έλεγχο των επιπέδων του σακχάρου.

Το μαγνήσιο στα αμύγδαλα συμβάλει επίσης στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης και της υπέρτασης, μιας παθολογικής κατάστασης που σχετίζεται με εγκεφαλικό, νεφρική ανεπάρκεια και καρδιακές προσβολές.

Capital

Δεν υπάρχουν σχόλια: