ΣΙΝΕ

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Οκτώ συχνά λάθη που κάνουμε με τα εσώρουχά μας

Εκτός από την αγορά εσωρούχων από υφάσματα που αναπνέουν, βασικό είναι επίσης να αλλάζετε το εσώρουχό σας καθημερινά, ακόμη και δύο φορές στη διάρκεια της ημέρας, εάν...
πηγαίνετε γυμναστήριο, προκειμένου να αποφύγετε τις μολύνσεις.

Ποια λάθη κάνουμε με τα εσώρουχά μας; Τα εσώρουχα είναι από τα πιο σημαντικά ρούχα στη ντουλάπα μας. Είναι, θα λέγαμε, κάτι σαν το δεύτερο δέρμα μας.

Το πρόβλημα ξεκινά όταν μερικές φορές γινόμαστε έρμαιο των διαφόρων επιταγών της μόδας. Έτσι, τα λάθη που κάνουμε με τα εσώρουχά μας επηρεάζουν την καλή μας φυσική κατάσταση.

Στο άρθρο αυτό, θα εξετάσουμε 8 κοινά λάθη που μπορεί να κάνουμε εις βάρος της υγείας μας.

1. Mην φοράτε στενά εσώρουχα
Εάν προτιμάτε να φοράτε πολύ στενά εσώρουχα, τότε ήδη γνωρίζετε ότι αυτό μπορεί να έχει ως επακόλουθο φλεγμονές ή ερεθισμό.

Για τους άντρες ειδικά, τα στενά εσώρουχα βλάπτουν την υγεία των όρχεων και μπορούν να μειώσουν τη γονιμότητα.
Πρόταση

Επιλέξτε χαλαρά εσώρουχα. Εάν το θέλετε τόσο, μπορείτε να φορέσετε ένα στενό και εφαρμοστό εσώρουχο σε μία συγκεκριμένη περίσταση, αλλά προσπαθήστε να μη σας γίνει συνήθεια.

2. Αποφύγετε τα στρινγκ
Τα στρινγκ δεν είναι και η καλύτερη επιλογή αν θέλετε πραγματικά να διατηρήσετε την υγεία σας.

Εξαιτίας της αναπόφευκτης τριβής που προκαλούν, ο κόλπος και η περιοχή του πρωκτού καταλήγουν να επικοινωνούν, διευκολύνοντας τη μετάδοση βακτηρίων.

Όλο αυτό μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε κολπικές μολύνσεις.

Για τους άντρες, οι οποίοι φορούν στρινγκ ολοένα και περισσότερο, ο κίνδυνος που περιγράψαμε πιο πάνω δεν υφίσταται, επομένως το αν θα φορέσουν στρινγκ ή όχι είναι ζήτημα καθαρά αισθητικής.

3. Φορέστε εσώρουχα από υφάσματα που «αναπνέουν»
Τα εσώρουχα πρέπει πάντοτε να φτιάχνονται από υφάσματα που μπορούν και αναπνέουν, ώστε να τα νιώθουμε όσο το δυνατόν πιο άνετα επάνω μας.

Αποφύγετε εσώρουχα από μετάξι ή λύκρα. Αν και στην όψη δείχνουν αρκετά πιο αισθησιακά, πρέπει πάντοτε να έχετε κατά νου ότι τα συγκεκριμένα υφάσματα δεν αναπνέουν. Το δέρμα όμως στην περιοχή των γεννητικών σας οργάνων είναι εξαιρετικά σημαντικό να αναπνέει.

Το καλύτερο είναι να χρησιμοποιείτε βαμβακερά εσώρουχα, που βοηθούν στην αποφυγή των μολύνσεων της ευαίσθητης περιοχής. Και όπως στην περίπτωση των στενών εσωρούχων, μπορείτε να φορέσετε μεταξωτά ή από λύκρα εσώρουχα σε ειδικές περιστάσεις.

4. Δεν αλλάζετε καθημερινά εσώρουχο
Εσώρουχο πρέπει πάντοτε να αλλάζετε καθημερινά. Εάν ιδρώνετε, πρέπει να αλλάζετε ακόμη συχνότερα. Τα ιδρωμένα ή βρόμικα εσώρουχα παύουν να προστατεύουν την ευαίσθητη περιοχή από τα βακτήρια, γι’ αυτό προσέξτε!

Επίσης, εάν ήδη φορέσατε ένα καθαρό εσώρουχο και πήγατε στο γυμναστήριο, σας συμβουλεύουμε να αλλάξετε και πάλι στην επιστροφή σας στο σπίτι.

5. Προσέξτε τι απορρυπαντικά χρησιμοποιείτε στο πλύσιμο των εσωρούχων
Ορισμένα χημικά απορρυπαντικά που κυκλοφορούν στο εμπόριο για το πλύσιμο των εσωρούχων μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς. Επομένως, πρέπει να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί όταν τα χρησιμοποιείτε ή να επιλέξετε κάτι διαφορετικό.

Κατά αυτόν τον τρόπο, θα αποφύγετε δερματικά προβλήματα, όπως κοινούς ερεθισμούς και δερματίτιδες.

Μην παρασυρθείτε από το φρέσκο άρωμα λουλουδιών. Προσέξτε τη σύνθεση των χημικών προϊόντων καθαρισμού, διότι μπορεί να βλάψει το ευαίσθητο δέρμα της περιοχής των γεννητικών οργάνων.

Η καλύτερη επιλογή είναι το βιολογικό λευκό σαπούνι ή υποαλλεργικά απορρυπαντικά.

6. Για εκείνους που δεν φορούν εσώρουχα…
Εάν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν φορούν εσώρουχα, πρέπει κατ’ ελάχιστο να αναλογιστείτε μία σειρά στοιχειωδών προληπτικών μέτρων υγιεινής, που πρέπει απαρέγκλιτα να ακολουθείτε.

Πρέπει να εφαρμόσετε όλες τις προηγούμενες συστάσεις στα ρούχα που φοράτε και έρχονται σε επαφή με την ευαίσθητη περιοχή.

Δώστε μεγάλη προσοχή στις ραφές προκειμένου να αποφύγετε την τριβή με το δέρμα αλλά και τους κοινούς ερεθισμούς.

7. Ύπνος με εσώρουχα
Κοιμάστε φορώντας τα εσώρουχά σας; Μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτείτε.

Σύμφωνα με μια έρευνα που διεξήχθη το 2012, η υπερβολική θερμότητα στην ευαίσθητη περιοχή μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλή κινητικότητα των σπερματοζωαρίων, βλάπτοντας την ποιότητα του σπέρματος.

Μην ξεχνάτε να επιτρέπετε στην περιοχή των γεννητικών οργάνων να αναπνέει ελεύθερα όπως το χρειάζεται άλλωστε τις ώρες της ανάπαυσης.

8. Τα εσώρουχά σας δεν είναι η τσέπη σας
Υπήρξαν φορές που χρησιμοποιήσατε το σουτιέν σας για να βάλετε μέσα ένα χαρτονόμισμα ή ένα κομμάτι χαρτί; Αν ναι, προσέξτε! Αυτό μπορεί να βλάψει την υγεία σας εξαιτίας των βακτηρίων που μπορεί να βρεθούν στα χαρτονομίσματα.

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να διατηρείτε τα εσώρουχά σας καθαρά και στεγνά, καθώς και να επιλέγετε υφάσματα που αναπνέουν.

Είναι, επίσης, πιο υγιεινό να φοράτε πάντοτε εσώρουχο. Εάν όμως χρειάζεστε κάποια στιγμή ένα διάλειμμα, ας είναι τη νύχτα.

Θυμηθείτε ότι οι συμβουλές αυτές είναι ιδιαίτερα σημαντικές εάν γυμνάζεστε. Κατά τη διάρκεια της φυσικής άσκησης, το δέρμα έρχεται σε μεγαλύτερη επαφή με την υγρασία και τα βακτήρια του εσωρούχου. Και αυτό είναι το ιδανικό περιβάλλον για τυχόν μολύνσεις.

meygeia

Δεν υπάρχουν σχόλια: