ΣΙΝΕ

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Αυτά είναι τα δέκα πιο παράξενα φρούτα του πλανήτη - βιντεο

Είναι εντυπωσιακά, περίεργα και όχι πάντοτε νόστιμα. Ο λόγος για τα δέκα πιο παράξενα φρούτα του πλανήτη, τους ξεχωριστούς εκείνους καρπούς που ίσως δεν έχετε δει -ή γευτεί- στη ζωή σας.


Από το… χέρι του Βούδα στο σαλάκ και από το γκακ στο χάλα. Τα ονόματά τους κερδίζουν σίγουρα τις εντυπώσεις, όπως και η εμφάνισή τους! Ας τα δούμε από το δέκατο έως το πρώτο!
10. Σαλάκ (snake fruit): Το σαλάκ -ή αλλιώς το φρούτο του φιδιού λόγω της εμφάνισής του- φυτρώνει σε ένα είδος φοίνικα στη νοτιοανατολική Ασία. Το περίβλημά του δεν μπορεί να καταναλωθεί σε αντίθεση με το εσωτερικό του που είναι εδώδιμο. Το σαλάκ μοιάζει με… σκόρδο, αλλά η γεύση του είναι γλυκιά και θυμίζει κάτι από μπανάνα και ανανά!

9. Το χέρι του Βούδα (buddha’s hand): Φυτρώνει σε ένα μικρό δέντρο που θυμίζει θάμνο και συναντάται συνήθως στην Κίνα και την Ινδία. Το άρωμά του θυμίζει εκείνο της λεβάντας, ενώ η γεύση του είναι λίγο ξινή, όπως περίπου του δικού μας λεμονιού.

8. Wood apple: Συναντάται στην Ινδία, το σχήμα του θυμίζει εκείνο του μήλου αλλά έχει ξυλώδες… κέλυφος. Παρά την παράξενη εξωτερική του εμφάνιση, η γεύση του είναι σχετικά γλυκιά, ενώ το συγκριμένο φρούτο έχει και πολλές ευεργετικές ιδιότητες για τον άνθρωπο.

7. Γκακ (gac fruit): Συναντάται στη νοτιοανατολική Ασία και εξωτερικά μοιάζει με πορτοκάλι, αλλά το εσωτερικό του έχει ένα έντονο κόκκινο χρώμα και μια κρεμώδη υφή. Θεωρείται ένα σπάνιο φρούτο και φυτρώνει κάθε Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Το παράξενο αυτό φρούτο καταναλώνεται συνήθως μαζί με ρύζι στους βιετναμέζικους γάμους και τις τελετές. Η γεύση του είναι ήπια, ενώ περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά στοιχεία.

6. Ζαμπουτικάμπα (jabuticaba): Το παράξενο αυτό φρούτο το οποίο είναι γνωστό και ως «βραζιλιάνικο σταφύλι»- θεωρείται ότι έχει αντικαρκινικές ιδιότητες καθώς και ότι μπορεί να συμβάλλει στην καταπολέμηση του άσθματος.

5. Monkey fruit: Πρόκειται για ένα θρεπτικό φρούτο που μπορεί να συναντήσει κάποιος στην Ινδία και έχει μια ιδιαίτερη γεύση σε σχέση με τα υπόλοιπα φρούτα του πλανήτη αφού είναι γλυκό και ταυτόχρονα ξινό. Μεταξύ άλλων, μπορεί να βοηθήσει τον άνθρωπο με την αρθρίτιδα, τη δυσεντερία και την απώλεια μαλλιών.

4. Τα «θαυματουργά» μούρα (ή αλλιώς τα μούρα του Συνσέπαλου):Φυτρώνουν σε έναν θάμνο που συναντάται συνήθως στη δυτική Αφρική και θεωρούνται… «θαυματουργά» λόγω της γεύσης τους. Βλέπετε, η ξινή τους γεύση γίνεται… γλυκιά, όταν κάποιος τα φάει, καταναλώνοντας στη συνέχεια λεμόνι ή φράουλες, «αναστατώνοντας» έτσι ευχάριστα τους ανθρώπινους ουρανίσκους.

3. Strawberry tree fruit (κουμαριά): Μπορεί η ονομασία του συγκεκριμένου φρούτου να φαντάζει παράξενη, αλλά πρόκειται απλώς για τους καρπούς της κουμαριάς. Ο συγκεκριμένος θάμνος φυτρώνει σε πολλά μέρη του κόσμου και οι ιδιαίτεροι στην όψη καρποί του θυμίζουν… φράουλες, αλλά έχουν ξινή γεύση.

2. Hala Fruit (Πάνδανος ο ευοσμότατος): Πρόκειται για ένα ποώδες φυτό που συναντάται στην ανατολική Αυστραλία και τη Χαβάη και παράγει ένα από τα πιο παράξενα και εντυπωσιακά φρούτα στον κόσμο. Η γεύση του είναι γλυκιά και θυμίζει κάτι από… παπάγια και μάνγκο.

1. Ackee: Στην πρώτη θέση της λίστας μας συναντάμε το φρούτο Ackee. Έχει έντονη γεύση που θυμίζει… τυρί τσένταρ, το σχήμα του μοιάζει με εκείνο του αχλαδιού και δυστυχώς, είναι δηλητηριώδες. Το μόνο μέρος του που επιτρέπεται να καταναλωθεί είναι η κίτρινη σάρκα που καλύπτει τους τρεις μαύρους καρπούς που περιέχει. Αρχικά μπορούσε να το βρει κάποιος μόνο στη δυτική Αφρική αλλά εν συνεχεία, εισήχθη στη Τζαμάικα και εξαπλώθηκε σε ολόκληρη την Καραϊβική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: