ΣΙΝΕ

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

Ακόμη γελάνε τα Βουβάλια στον Έβρο…Όταν οι Τούρκοι προσπάθησαν να περάσουν το Ποτάμι! Φώτο -Ντοκουμέντα!

Μια και Μοναδική φορά προσπάθησαν οι Τούρκοι να περάσουν τον Έβρο στο «Κάραγατς» και ακόμη γελάνε και τα Βουβάλια στον Έβρο την ώρα που ο Στρατηγός Τσέλιος τους...
Περίμενε με τα «Αντιαρματικά έτοιμα πάνω στις Τούμπες»

Να θυμίσουμε εδώ τις κατά καιρούς προσπάθειες που κάνει το Τουρκικό Στράτευμα να εκτελέσει ασκήσεις διάβασης του Ποταμού Έβρου αλλά στην τελευταία προσπάθεια τους κόντεψαν να πνιγούν και θυμίζουμε το γεγονός …

Αν και υπήρχε και video απο το γεγονός ,το Τούρκικο ΥΠΕΞ κατάφερε και κατέβασε το video απο το διαδίκτυο που αποτύπωνε τις δυνατότητες των Τούρκων σε διάβαση Ποταμού !
Ακόμη γελάνε και τα Βουβάλια στον Έβρο με το πάθημα των Τούρκων …Ενώ στην απέναντι όχθη τους περίμενε με τα Πολυβόλα έτοιμος να τους Θερίσει και τα Αντιαρματικά πάνω στις Τούμπες ο Στρατηγός Τσέλιος μετέπειτα Α/ΓΕΣ!
Εκτός των γεφυρών διάβασης Ποταμού οι Τούρκοι στρώνουν με διαδρόμους ώστε το βαλτώδες έδαφος να στερεωθεί και να μην κινδυνεύουν τα άρματα όπως είχε γίνει στο παρελθόν όπου τα Τουρκικά άρματα κινδύνεψαν σε άσκηση και αφού κόλλησαν στη λάσπη παραλίγο να πνιγούν οι Τούρκοι Αξιωματικοί και Στρατιώτες που ήταν στα Άρματα !

Το video με τους τρομοκρατημένους Τούρκους έκανε το γύρο του διαδικτύου και το Youtube αναγκάστηκε να το κατεβάσει μετά από τη διαμαρτυρία των Τούρκων του ΥΠΕΞ και της Άμυνας και τον χαρακτηρισμό του ώς απόρρητο !
Τα Επιτελεία μας πάντως από ότι γνωρίζουμε είναι ενήμεροι περί των διαθέσεων των Τούρκων και έχουν λάβει τα κατάλληλα μέτρα!
Το Γεγονός!
Τραγελαφικές σκηνές εκτυλίχθηκαν στον Έβρο, όταν γεφυροφόρο άρμα μάχης Μ48Α3 του τουρκικού Μηχανικού επιχείρησε να διαβεί την ποταμό σε μια κλασική άσκηση ζεύξης υδάτινου κωλύματος και αντ’αυτού παραλίγο να το καταπιεί η λάσπη και να πνιγεί το τετραμελές πλήρωμά του, το οποίο σώθηκε από ταχύπλοο που έσπευσε να τους διασώσει.
Όλα αυτά μέρα μεσημέρι, σε ένα ήρεμο ποτάμι. Φαντασθείτε τι έχει να γίνει υπό πολεμικές συνθήκες με τα άρματα των εισβολέων να βάλλονται από αέρος και εδάφους…

Στην άσκηση διάβασης του Έβρου συμμετείχε η 65η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία μεέδρα το Λουλεμπουργκάζ του Κιρκαλερί (Σαράντα Εκκλησίες). (Είναι η ΄δια Ταξιχαρχία που έκανε τις Ασκήσεις στη σιγουριά της Λίμνης πια )

Το συμβάν σημειώθηκε κατά την απόπειρα διάβασης του ποταμού στο πλαίσιο τακτικής …Ασκησης όταν το γεφυροφόρο, έχοντας ήδη διανύσει το μέσο της απόστασης,άρχισε να βυθίζεται από εισροή υδάτων, αφού τα στεγανά, προφανώς λόγω κακής συντήρησης είχαν καταρρεύσει..

Ακούγονται στο βίντεο τις κραυγές αγωνίας του μισό πνιγμένους άνδρες του πληρώματος, που ήθελε να ασκηθεί για το πως θα εισβάλλουν στην Ελλάδα, τρομάρα τους, όταν δεν μπορούν ούτε μια άσκηση να κάνουν.

Την τελευταία στιγμή ένα ταχύπλοο σκάφος που επιτηρούσε την άσκηση κατάφερε να τους πλησιάσει και να τους περισυλλέξει.

Την άσκηση παρακολουθούσε ο ίδιος ο διοικητής της 65ης Μ/Κ ΤΑΞ, Ταξίαρχος Mustafa Uzun, που «τραβούσε τα μαλλιά» του με την ασχετοσύνη των ανδρών του…

Τότε το 2012 υποτίθεται η Τουρκία διέθετε πανίσχυρο Στρατό και δεν τρομάζαμε…Ενώ και φτάσαμε σήμερα να έχει πάθει τέτοιο χουνέρι το Τουρκικό στράτευμα αφού έχει απώλειες πολέμου και να εμείς να τους φοβόμαστε …Έλεος πια !

veteranos

Δεν υπάρχουν σχόλια: