ΣΙΝΕ

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων το Σαββατοκύριακο

Έκτακτο δελτίο καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ. Σύμφωνα με το δελτίο, ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη επιδείνωση από αύριο Σάββατο και από τα νοτιοδυτικά.
Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι...

οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες που θα επηρεάσουν:

1. Κατά διαστήματα τα νησιά του Ιονίου (κυρίως τα νοτιότερα) και την δυτική Πελοπόννησο.

2. Σταδιακά μέχρι και το απόγευμα την υπόλοιπη Πελοπόννησο, την Στερεά (περιλαμβανομένης και της Αττικής) τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

3. Από το μεσημέρι, μέχρι το πρωί της Κυριακής την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Ευβοια και σταδιακά τα νησιά του βόρειο και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάννησα.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού αναμένεται να χιονίσει στα ορεινά και σταδιακά και σε ημιορεινές περιοχές κυρίως της κεντρικής χώρας (πάνω από τα 800 μέτρα).

Κακοκαιρία προβλέπεται και από το βράδυ της Κυριακής και από τα βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν θα είναι:
Τα νησιά του Ιονίου, η Ηπειρος, η δυτική και κεντρική Μακεδονία η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος.

Τη Δευτέρα, εκτός από τις παραπάνω περιοχές τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε όλη την υπόλοιπη χώρα. Τα φαινόμενα που θα είναι ιδιαίτερα έντονα από το απόγευμα και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν.
Πυκνό χιόνι θα πέσει σε όλα τα ορεινά. 


Πιο αναλυτικά:
Την Κυριακή στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς – πάνω από τα 700 μέτρα. Επίσης, της Θεσσαλίας – πάνω από τα 500 μέτρα και της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας πάνω από τα 300 μέτρα.

Την Δευτέρα και την Τρίτη τα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και βαθμιαία της Θράκης με ενδεικτικό υψόμετρο τα 200 μέτρα και της δυτικής και κεντρικής στερεάς με ενδεικτικό υψόμετρο τα 400 με 600 μέτρα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: