ΣΙΝΕ

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

ΕΟΦ: Κίνδυνος από συμπλήρωμα διατροφής

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), κατόπιν ενημέρωσης από την αρμόδια Αρχή της Ισπανίας, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση του προϊόντος...
NATHERB. Το συγκεκριμένο προϊόν διακινήθηκε ως συμπλήρωμα διατροφής μέσω διαδικτύου, ενώ είναι πιθανή η πώλησή του και από καταστήματα ειδών υγιεινής διατροφής/φυτοθεραπείας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου που διενεργήθηκε από την Αρμόδια Αρχή της Ισπανίας, το συγκεκριμένο προϊόν περιέχει τις μη δηλωθείσες φαρμακευτικές ουσίες ταδαλαφίλη και σιλδεναφίλη. Η παρουσία αυτών των ουσιών θεωρείται ότι ενέχει κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, ειδικά σε ασθενείς με καρδιαγγειακές παθήσεις.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το συγκεκριμένο μη εγκεκριμένο προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ, ο οποίος τονίζει ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας του από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές, όπως το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: