ΣΙΝΕ

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Χρήστος Παπαδόπουλος στη Σφίγγα: Το μπουζούκι γοήτευσε τη Rock

Ήταν ένα ξεχωριστό Σαββατόβραδο αυτό που ζήσαμε στη Σφίγγα.

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος τόλμησε ένα δύσκολο εγχείρημα,...

«μια πειραματική παράσταση» όπως την προλόγισε ο ίδιος. Η παράσταση που είχε τίτλο «Όταν το μπουζούκι συνάντησε τη Rock» ήταν εντέλει ένα επιτυχημένο πείραμα που δικαίωσε απόλυτα τους εμπνευστές του.

Η επιτυχία οφείλεται τόσο στους εξαιρετικούς μουσικούς και ερμηνευτές που βρέθηκαν στη σκηνή της Σφίγγας όσο και στον πολύ αρμονικό και δημιουργικό συνδυασμό των τραγουδιών του προγράμματος που αβίαστα «έδεσε» τον ατίθασο ήχο της ηλεκτρικής Rock κιθάρας με το μελωδικό παράπονο του μπουζουκιού.

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος μοιράστηκε τη σκηνή της Σφίγγας με τον εξαιρετικό ερμηνευτή της ανεξάρτητης Rock σκηνής Στέργο Βόλα (Big Ballz) και τον βιρτουόζο της ηλεκτρικής κιθάρας Γιάννη Σίννη. Μαζί τους ήταν η καταπληκτική Ιώ Νικολάου στη φωνή, ο φέρελπις 16χρονος (!) υιός Περικλής Παπαδόπουλος στην κιθάρα, ο Σταμάτης Χρήστου στα πλήκτρα, ο Γιώργος Μπαϊρακτάρης στο μπάσο και ο Κωνσταντίνος Ρήγας στα τύμπανα.Αξιοσημείωτη ήταν η συμμετοχή του μοναδικού Δημήτρη Αντωνόπουλου που έδωσε με τη φυσαρμόνικά του μια ενδιαφέρουσα Rock-blues διάσταση στην παράσταση.

Η παράσταση κέρδισε στην κυριολεξία το κοινό καθώς δημιούργησε απρόσμενα «ντουέτα» θρυλικών Rock τραγουδιών και αγαπημένων λαϊκών και παραδοσιακών ακουσμάτων που έχουν εγγραφεί ανεξίτηλα στη συλλογική μας μνήμη.

Έτσι ακούσαμε έκπληκτοι το «People are strange» των Doors να συνταιριάζεται αβίαστα με το «Άνθρωποι μονάχοι» του Γιάννη Σπανού,το «Πέντε μάγκες στον Περαία» με το «Roadhouse blues» και το «Rose Tattoo» με τον ξέφρενο ζωναράδικο «Δω στα λιανοχορταρούδια»!

Η σωστή ισορροπία ανάμεσα στα διαφορετικά ακούσματα και η τολμηρή τους εναλλαγή καθώς και οι καθηλωτικές ερμηνείες διαμόρφωσαν ένα νέο μουσικό τοπίο που προέκυψε από τον συγκερασμό δύο φαινομενικά διαφορετικών κόσμων.

Αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά ότι η μουσική καταργεί τα σύνορα και ενώνει τους ανθρώπους μια και αποτελεί τρόπο έκφρασης των ίδιων συναισθημάτων με διαφορετικούς τρόπους.

Έτσι το λαλίστατο μπουζούκι του εξαιρετικού και γεμάτου ενέργεια Χρήστου Παπαδόπουλου συνομίλησε με την αχαλίνωτη ηλεκτρική κιθάρα του Γιάννη Σίννη ενώνοντας δύο μουσικές κουλτούρες όχι τόσο μακρινές όσο πιστεύαμε.

Από τη βραδιά δεν έλειψαν οι εκπλήξεις.Ο δημοφιλής ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός που παραβρέθηκε στη Σφίγγα ανέβηκε στη σκηνή και τραγούδησε με τον μοναδικό του τρόπο Μίκη Θεοδωράκη, ο Γιώργος Σαρρής το αγαπημένο «Φύσηξε έρωτας βοριάς»,ενώ ξεχωριστή ήταν και η παρουσία του του πολυτάλαντου Απόστολου Μόσιου.

Στην κατάμεστη Σφίγγα παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο γνωστός σεναριογράφος Δημήτρης Αποστόλου και ο στιχουργός και δημιουργός του ogdoo.gr Νίκος Αναγνωστάκης.







Δεν υπάρχουν σχόλια: