ΣΙΝΕ

Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Συμμετοχή της Ακαδημίας Γραμμάτων & Τεχνών Καστοριάς "Θωμάς Μανδακάσης" στη 43η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς

Η Ακαδημία Γραμμάτων & Τεχνών Καστοριάς «Θωμάς Μανδακάσης», έχει την χαρά να ανακοινώσει στο φιλόμουσο κοινό της, ότι θα συμμετέχει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά με...
θεματικό Περίπτερο Πολιτισμού στον σημαντικό θεσμό της 43ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς, η οποία θα πραγματοποιηθεί το χρονικό διάστημα 3 έως 6 Μαΐου 2018 στη Καστοριά, με την παρουσίαση σπάνιων φωτογραφικών τεκμηρίων του Μανδακάσειου Ιστορικού της Αρχείου. Ο επιστημονικός οργανισμός της Ακαδημίας αποτελεί από το 2016 επίσημο εταίρο του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας», σε ζητήματα ιστορίας και πολιτισμού που αφορούν τον κλάδο της γούνας και γενικότερα της Καστοριάς. Για την φετινή της παρουσία στον θεσμό της Διεθνούς Έκθεσης Γούνας, έχει ετοιμαστεί ένα ειδικό αφιέρωμα σχετικά με την ζωή και το πνευματικό έργο του καστοριανού μουσουργού Βασίλειου Ν. Δόικου (Καστοριά, 1906-1995), προβάλλοντας πτυχές της προσωπικής του ζωής και καλλιτεχνικής δράσης, ευελπιστώντας με αυτό τον τρόπο να αναδείξει σημαντικές προσωπικότητες των γραμμάτων και τεχνών της Καστοριάς, να διατηρήσει ζωντανή την συλλογική μνήμη αλλά και να ευαισθητοποιήσει το κοινό σε θέματα τοπικής ιστορίας και πολιτιστικής κληρονομιάς. Συμπαραστάτης σε αυτή την πρωτοβουλία, αποτελεί ο αξιότιμος συμπολίτης μας κ. Νίκος Δόικος, αρχιτέκτονας-συγγραφέας, ο οποίος στο παρελθόν παρεχώρησε το οικογενειακό του αρχείο για ψηφιοποίηση και τεκμηρίωση, ώστε να είναι εφικτή διαχρονικά η ερευνητική και μορφωτική του αξιοποίηση.
Το Περίπτερου Πολιτισμού της Ακαδημίας, όπως και κάθε χρόνο βρίσκεται εντός του χώρου της έκθεσης, στην αριστερή πλευρά των Desk, με αριθμό διεύθυνσης Ε4.

Ο πρόεδρος της Ακαδημίας
Μουσικολόγος του Ελληνικού Λαϊκού Πολιτισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια: