ΣΙΝΕ

Κυριακή 1 Απριλίου 2018

Πως να κάνετε τις τέλειες ψητές πατάτες…το μυστικό συστατικό που απογειώνει τη γεύση!

Ένα δυο-πιάτα από ψητές πατάτες είναι το τέλειο συνοδευτικό για το Κυριακάτικο μεσημεριανό σας, όμως χρειάζεται να γνωρίζεται μερικά κόλπα για να τις μαγειρέψετε τέλεια.

Τώρα μια ομάδα από ειδικούς στο μαγείρεμα έχει δημιουργήσει μια συνταγή για τις τέλειες ψητές πατάτες που σας εγγυούνται ότι θα βγαίνουν πάντα τραγανές και θεσπέσιες.

Το κόλπο για να πετύχεις τις πατάτες είναι να τις μαγειρέψεις για ένα πολύ συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και να χρησιμοποιήσεις ένα μυστικό συστατικό (αλεύρι) για να διασφαλίσεις ότι θα γίνουν έχτρα τραγανές από έξω και ζουμερές στο εσωτερικό.

Το πρώτο κόλπο για να έχεις εξασφαλισμένες τις τέλειες πατάτες είναι να βράσεις λίγο τις πατάτες πριν τις ψήσεις. Έτσι θα μπορέσεις να τις μαλακώσεις ελάχιστα και παράλληλα να καταφέρεις να σκληρύνεις το εξωτερικό. Οι ειδικοί λένε να τις βράσετε ακριβώς 12 λεπτά ειδάλλως θα παραγίνουν μαλακές και μαγειρεμένες άσχημα. Να ξεκινήσετε να βράζετε τις πατάτες με κρύο νερό και όχι με ήδη βρασμένο. Επίσης καλό είναι να ρίξετε αλάτι στις πατάτες την ώρα που βράζουν καθώς απορροφούν καλύτερα έτσι.

Στην συνέχεια θα πρέπει να αφήσετε τις πατάτες να στεγνώσουν μόνες τους για τρία λεπτά και στην συνέχεια να τις τοποθετήσετε όλες μαζί σε ένα σουρωτήρι και να τις κουνήσετε για λίγη ώρα. Τώρα το μεγάλο μυστικό για τις πιο θεσπέσιες πατάτες είναι να τις πασπαλίσετε με λίγο αλεύρι πριν τις ψήσετε. Αυτό θα τις κάνεις έξτρα τραγανές. Τελευταίο βήμα είναι πριν τοποθετήσετε τις πατάτες στο φούρνο να σιγουρευτείτε ότι το λάδι είναι αρκετά καυτό δηλαδή έχει φτάσει στο σημείο που πιτσιλάει. Τις πατάτες βγάλτε τες από τον φούρνο όταν δείτε να παίρνουν αυτό το καστανό-χρυσό χρώμα και φαίνεται να γίνονται τραγανές.

dailymail.co

Δεν υπάρχουν σχόλια: