ΣΙΝΕ

Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Το νέο υπερόπλο της Τουρκίας: Το "σαλάχι" που καταστρέφει εχθρικά πλοία

Το νέο υπερόπλο της Τουρκίας δεν μπορεί παρά να εντυπωσιάσει τη διεθνή κοινότητα με τις δυνατότητές του, αλλά και να στείλει ένα μήνυμα στους εχθρούς της.

Πρόκειται για...

υποβρύχια κινητή νάρκη που κατασκευάζει η εταιρεία Abayraklar Savunma, η οποία μπορεί να ανατινάξει πολεμικά πλοία. Θα είναι το πρώτο υποβρύχιο drone τουρκικής κατασκευής το οποίο μπορεί να προκαλέσει μεγάλες καταστροφές σε εχθρικό στόλο.

Η εμφάνιση της νάρκης θυμίζε αρκετά το σαλάχι της θάλασσας. Είναι φτιαγμένο από αλουμίνιο και τιτάνιο και είναι καλυμμένο με σιλικόνη. Στη θέση των ματιών, είναι τοποθετημένες δυο κάμερες.

Κινείται με ταχύτητα 5,5 κόμβων και έχει αυτονομία 12 ωρών. Επιπλέον, διαθέτει ηλεκτρομαγνήτες, οι οποίοι μπορούν να το μετατρέψουν σε νάρκη και να ανατινάξει ένα εχθρικό σκάφος με μια απλή εντολή.

Σύμφωνα με τη Daily Sabah, το συγκεκριμένο «όπλο» εκτός από επιθετικό μπορεί να λειτουργήσει και ως κατασκοπευτικό. Έχει τη δυνατότητα να στέλνει πληροφορίες μέσω κρυπτογραφημένων ακουστικών κυμάτων σαν αυτά που χρησιμοποιούν τα δελφίνια και οι φάλαινες για να επικοινωνήσουν. Μπορεί να παραμείνει απενεργοποιημένο στον βυθό για μέρες, όταν δεν είναι σε αποστολή. Μπορεί επίσης να αυτοπροστατεύεται από μεγάλα ψάρια με ειδοποιήσεις που δέχεται όταν το πλησιάζουν.

Το συγκεκριμένο υπερόπλο, κατασκευάστηκε από την εταιρεία σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο του Καραντενίζ στην Τραπεζούντα μέσα σε δυο χρόνια.

topontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: