ΣΙΝΕ

Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Γρεβενά: Νεκρά σκυλιά από δηλητηριασμένα δολώματα στο Νομό

Επιχείρηση συλλογής δηλητηριασμένων δολωμάτων έγινε από Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα σε δασική περιοχή του νομού Γρεβενών.

Συγκεκριμένα...

ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης ενημερώθηκε από πολίτες για ύπαρξη δηλητηριασμένων δολωμάτων και αμέσως έσπευσε προς διερεύνηση του περιστατικού.
Εκεί, μετά από υπόδειξη του πολίτη βρέθηκε μεγάλη ποσότητα δηλητηριασμένων κρεάτων και υπολειμμάτων αυτών στη δασική θέση Σκούμτσια μεταξύ των Τ.Κ. Παλαιοχωρίου- Παναγιάς της Π.Ε. Γρεβενών. Επίσης ο καταγγέλλων δεν μπορούσε να βρει τα τέσσερα κυνηγόσκυλα που διατηρούσε στην κτηνοτροφική του μονάδα που διατηρεί στην ευρύτερη εκεί περιοχή

Πραγματοποιήθηκε έλεγχος τόσο στο σημείο των δολωμάτων όσο και ευρύτερα. Τότε σε απόσταση τριάντα μέτρων από το δρόμο σε απόκρημνη κατηφορική πετρώδη περιοχή βρέθηκαν δύο σακούλες (λιπασμάτων) που είχαν μέσα κρέατα, στα οποία είχε ξεκινήσει η αποσύνθεση (άνευ φαρμάκου), άλλες δύο σακούλες σκουπιδιών μικρού μεγέθους (μαύρες) και αυτές με υπολείμματα κρεάτων (λίπη, δέρματα κ.λπ.) στις οποίες όμως αυτές είχαν ρίξει, πάνω στα υπολείμματα, μεγάλη ποσότητα φαρμάκου (γεωργικής χρήσης) χρώματος μπλε σε κατάσταση κόκκων, με έντονη οσμή. 

Επίσης σε άλλο διπλανό σημείο ήταν διάσπαρτα υπολείμματα κρεάτων και αυτά εμποτισμένα με το ίδιο φάρμακο. Σε απόσταση 30 μέτρων από την κάτω πλευρά των δολωμάτων βρέθηκε νεκρό το ένα σκυλί του καταγγέλλοντος ενώ σε απόσταση άλλων 100 μέτρων άλλα δύο νεκρά σκυλιά ιδιοκτησίας του ιδίου, δηλητηριασμένα εκ πρώτης όψεως.

Ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας συνέλεξε τα δηλητηριασμένα είδη, καθώς και τις σακούλες που είχαν τοποθετηθεί τα υπολείμματα κρεάτων και ένα άδειο μικρό μπουκάλι νερού πού ήταν στην περιοχή, για να παραδοθούν για τυχόν ανεύρεση αποτυπωμάτων από τις αρμόδιες Υπηρεσίες. Κατόπιν ενημερώθηκε Κτηνίατρος της Δ/νσης Κτηνιατρικής της Π.Ε. Γρεβενών, ώστε στα Γρεβενά να δοθεί κατάλληλο δείγμα για να σταλεί για εξετάσεις.

Σε συνέχεια σε συνεννόηση με ιδιοκτήτη εγκαταστάσεων που διαθέτει κλίβανο καύσης τέτοιων δειγμάτων (στην πόλη της Πτολεμαΐδας) μεταφέρθηκαν τα υπόλοιπα στοιχεία εκεί για καύση.

Άμεσα ενημερώθηκε η αρμόδια Δασική Υπηρεσία – Δ/νση Δασών Γρεβενών στην οποία εστάλη από την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης αναλυτική έγγραφη αναφορά του περιστατικού.

H υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Άγνωστοι είχαν ρίξει, πάνω στα υπολείμματα, μεγάλη ποσότητα φαρμάκου (γεωργικής χρήσης) χρώματος μπλε σε κατάσταση κόκκων

Θηροφύλακας της ΚΟΜΑΘ μετέφερε τα δηλητηριασμένα δολώματα προς συλλογή δείγματος και καταστροφή σε κλίβανο καύσης

hunters.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: