ΣΙΝΕ

Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Αυτό είναι το είδος σοκολάτας που μειώνει το στρες

Τα αποτελέσματα μίας νέας έρευνας είναι αρκετά ενθαρρυντικά

Σύμφωνα με δύο νέες έρευνες, ένα συγκεκριμένο είδος σοκολάτας μπορεί να μειώσει το στρες και...

να βελτιώσει τη μνήμη μας -τα αποτελέσματα της έρευνας, όμως, δεν συσχετίζονται με τη περιεκτικότητα σε ζάχαρη της σοκολάτας. Επικεντρώνεται στη συγκέντρωση του κακάου, με τους ερευνητές να σημειώνουν πως τα αποτελέσματα είναι αρκετά ενθαρρυντικά.

Γνωρίζουμε εδώ και αρκετό καιρό πως το κακάο είναι μία είναι μια ισχυρή πηγή φλαβονοειδών, την οποία το LiveScience περιγράφει ως ένα είδος φυτοθρεπτικού συστατικού που περιέχεται στα περισσότερα φρούτα και λαχανικά. Ως αντιοξειδωτικά, τα φλαβονοειδή έχουν αντιφλεγμονώδη δράση στο ανθρώπινο σώμα, φέροντας ένα σημαντικό σύνολο οφελών για το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Πράγματι, οι πλούσιες σε φλαβονοειδή διατροφές σχετίζονται με την πρόληψη του καρκίνου και των νευροεκφυλιστικών και καρδιαγγειακών παθήσεων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η σοκολάτα που καταναλώνουμε πρέπει να έχει ποσοστό κακάου τουλάχιστον 70% έτσι ώστε να ωφελεί τον οργανισμό μας -πράγμα που σημαίνει πως το πιο ωφέλιμο είδος είναι η μαύρη σοκολάτα. Καταναλώνοντας αυτό το 70% σε τακτική βάση, μπορούμε να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό σας σύστημα, να βελτιώσουμε τη μνήμη μας και να μειώσουμε τα επίπεδα στρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: