ΣΙΝΕ

Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Οι δηλώσεις Μπουτάρη για την άγρια επίθεση που δέχθηκε

«Ήταν εφιαλτικό αυτό που έζησα. Με χτυπούσαν παντού...»
Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης πέρασε τη νύχτα του Σαββάτου ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης μετά την...

άγρια, τραμπούκικη επίθεση που δέχθηκε νωρίτερα κατά τις εκδηλώσεις για την Γενοκτονία των Ποντίων.


Αφού υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε στο Thestival.gr: «Οι εξετάσεις μου είναι καλές. Για προληπτικούς λόγους οι γιατροί θέλουν να περάσω στο νοσοκομείο το βράδυ. Ήταν εφιαλτικό αυτό που έζησα...».

Ερωτηθείς δε για το αν γνωρίζει ποιοι ήταν οι άνθρωποι ποιοί τον χτύπησαν, ο δήμαρχος είπε: «Δεν πρόσεξα ποιοι ήταν. Έχω ορισμένες καθαρές καταστάσεις στο μυαλό μου για το πώς ξεκίνησε η ιστορία, αλλά δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω. Παντού με χτύπησαν. Ήταν κάμποσοι. Με χτυπούσαν παντού. Κλωτσιές μπουνιές, τα πάντα. Αυτοί δε νομίζω ότι ήταν Πόντιοι. Με τους Πόντιους έχω καλή σχέση».

Λίγο πριν τις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Γιάννης Μπουτάρης έδωσε κατάθεση στους αστυνομικούς της Ασφάλειας για το περιστατικό.

Αντίστοιχα μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων έκανε λόγο για μια «άθλια επίθεση» ενώ τόνισε πως «Τα υπόλοιπα θα τα πούμε τη Δευτέρα, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου».

Ο κ.Μπουτάρης δέχθηκε άγρια επίθεση το απόγευμα του Σαββάτου με άνδρες να του πετούν μπουκάλια, να τον σπρώχνουν, να τον κλωτσούν και να τον υβρίζουν. Οι άνδρες της ασφάλειας του κατάφεραν με δυσκολία να τον φυγαδεύσουν ενώ οι επιτιθέμενοι είχαν περικυκλώσει και το αυτοκίνητο του Δημάρχου για να εμποδίσουν τη διαφυγή του.

Κάποιοι από τους δράστες είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες ενώ άλλοι δεν κρύφτηκαν και τα πρόσωπά τους φιγουράρουν σε φωτογραφίες και βίντεο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: