ΣΙΝΕ

Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Μύκονος: Εικόνες ντροπής πίσω από τη χλιδάτη βιτρίνα – Η σκοτεινή όψη του «πριγκιπάτου»

Η Μύκονος κρύβει εικόνες που προβληματίζουν. 
Πίσω από την πολυδιαφημισμένη βιτρίνα, εκείνοι που κλείνουν το στόμα και ανεβαίνουν το δικό τους Γολγοθά...

Η Μύκονος της απόλυτης χλιδής είναι η μία όψη του νομίσματος. Η άλλη πιο σκοτεινή, είναι αυτή των κοντέινερ, όπου στοιβάζονται εργαζόμενοι που δουλεύουν σε γνωστά παραλιακά κέντρα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, τα κοντέινερ της ντροπής ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια πίσω από πολύ γνωστά beach bar.

Όπως καταγγέλλει δημοτική σύμβουλος του νησιού έχουν τοποθετηθεί παράνομα και με την ανοχή της δημοτικής αρχής. «Και όταν εμείς το έχουμε φέρει κατ΄επανάληψη στο δημοτικό συμβούλιο από επίσημα χείλη δημοτικού συμβούλου ακούμε: «Αφού δεν υπάρχουν σπίτια, κάπου πρέπει να μείνουν οι εργαζόμενοι». Άρα γίνεται με την ανοχή του Δήμου σίγουρα. Οι συνθήκες βαίνουν να γίνουν Μεσαίωνας. Πολλές ώρες εργασίας, φοβάμαι ότι είναι απλήρωτη εργασία. Πολλές φορές δουλεύουν ανασφάλιστοι», λέει η Δημοτική Σύμβουλος και Επικεφαλής Κίνησης Ενεργών Πολιτών Μυκόνου, Ντίνα Σαμψούνη.

Τα δωμάτια είναι δυσεύρετα στο νησί των ανέμων και όσα υπάρχουν ακόμα είναι απλησίαστα για τους εργαζόμενους. Επιπλέον ο φόβος της απόλυσης κρατά κλειστά τα στόματα τους. «Καταλύματα που έχουν φτιαχτεί από πάνελ. Υπήρχαν περιπτώσεις που για μια εβδομάδα δεν υπήρχε καθόλου νερό, δηλαδή μένανε άπλυτα τα παιδιά. Με λίγα λόγια γίνονται και βασανιστήρια για να πάρει κάποιος ένα μεροκάματο.

Πολύ γνωστά μαγαζιά, που αναγκάζουν τους εργαζόμενους να περπατάνε ξυπόλητοι στην καυτή άμμο. Υπήρχαν περιστατικά από εγκαύματα αλλά και σηψαιμία, γιατί κάποιο παλικάρι πάτησε σπασμένο γυαλί και καταλαβαίνετε το τραύμα προχώρησε», λέει καταγγέλλων.

Στον αντίποδα η Μύκονος της χλιδής με… τιμές που πετάνε το τελευταίο διάστημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: