ΣΙΝΕ

Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Επιστολή Γρηγόρη Γιαννόπουλου στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου

Η παρακάτω επιστολή, στάλθηκε στο Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου για ενημέρωση του σώματος των θέσεων μου για το πολύ σοβαρό θέμα της ονομασίας της γείτονος χώρας.


Κύριε Πρόεδρε του Περιφερειακού Συμβουλίου
Κυρίες/κύριοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι,
Δυστυχώς για προσωπικούς λόγους δεν μπορώ να παρεβρίσκομαι στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που δυστυχώς για την περιφερειακή αρχή συγκλήθηκε για ακόμα μία φορά μετά από αίτημα της αντιπολίτευσης. Επειδή όμως το θέμα συζήτησης της σημερινής συνεδρίασης δηλαδή σχετικά με τις εξελίξεις και την ονοματολογία του κράτους των Σκοπίων είναι πολύ σημαντικό και για μένα ζωτικής σημασίας θέλω να σας γνωστοποιήσω τη θέση μου.
Καταρχάς νιώθω οργισμένος και προδομένος που για δεύτερη φορά αναγκαζόμαστε να συζητήσουμε αυτό το θέμα, αφού την πρώτη φορά οι μεθοδεύσεις και η κομματική πειθαρχία του Περιφερειάρχη προς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μας επέτρεψαν να εκδώσουμε κάποιο ψήφισμα για τη Μακεδονία μας. Είναι ντροπή που η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δεν έχει εκδώσει κάποιο ψήφισμα που να υπερασπίζεται το όνομά της, την ιστορία της και τον πολιτισμό της. Η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Υπουργού Εξωτερικών για το χειρισμό του στις διαπραγματεύσεις με τη γείτονα που μας ζητούσε επιτακτικά να δείξουμε ο Περιφερειάρχης αποδείχτηκε επικίνδυνη και προδοτική.
Μετά τη Συμφωνία για το Σκοπιανό που είδε το φως της δημοσιότητας θέλω να σας ξεκαθαρίσω τη θέση μου:
Δεν δέχομαι το σφετερισμό από τα Σκόπια της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Μακεδονίας, η οποία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ελληνικής Ιστορίας.
Απορρίπτω παντελώς οποιαδήποτε ονοματοδοσία του γειτονικού κράτους που θα περιλαμβάνει το όνομα Μακεδονία ή παράγωγό του.
Δεν δέχομαι την ύπαρξη μακεδονικής γλώσσας.
Δεν δέχομαι την ύπαρξη μακεδονικής εθνότητας. Μακεδόνες είμαστε όλοι εμείς που ζούμε στην περιοχή και είμαστε Έλληνες πολίτες, με την αρχαία μακεδονική κληρονομιά και ιστορία μας.
Εξάλλου όπως είπε και ο Στράβων: “Ἔστι μὲν οὖν Ἑλλὰς καὶ ἡ Μακεδονία”
Για μένα η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι πάντα Ελληνική!

Γρηγόρης Γιαννόπουλος
Ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος
Π.Ε. Γρεβενών

Δεν υπάρχουν σχόλια: